Хроника

Све истраге воде до Дачића!

Премијер Ивица Дачић требало би да буде саслушан после повратка из Америке и мораће да разјасни околности под којим је контактирао са високо позиционираним припадницима нарко-клана Дарка Шарића. Многи су већ спекулисали хоће ли и Србија добити свог Санадера, а предстојећа истрага о везама Шарићевих људи са Дачићевим најближим сарадницима могла би да буде увертира у тако нешто. Према изворима „Ало!“ блиским истрагама о спорним приватизацијама у већини трагови воде управо до Дачића и његових људи

Трвења око директора полиције и спорних приватизација избацила на површину сав прљав веш социјалиста: Ивица Дачић | Фото: ФоНет

„Са премијером Дачићем нема борбе против корупције.Велика већина
сумњивих приватизација преко његових људи води управо до њега“, извор близак истрагама

Застој у истрагама око пљачке државе у процесу приватизације умногоме је заслуга управо опструкција Социјалистичке партије Србије и њених високих функционера са премијером на челу. Један од најдрастичнијих случајева ометања истраге била је „Галеника“, а сукоби око новог директора полиције су додатно закомпликовали односе. Према изворима „Ало!“, постојање 130 дискова са контактима Шарића са државним функционерима обелодањено је управо због тога.

– Са Дачићем нема борбе против корупције. Велика већина сумњивих приватизација преко његових људи води управо до њега – тврди извор „Ало!“ близак овим истрагама.
Дуго се сматрало да ће ову “ласкаву” титулу завредити бивши премијер Мирко Цветковић, али конкуренција је у нашој земљи, по свему судећи, озбиљна. И док нико још званично не жели да стави знак једнакости између бившег хрватског и актуелног српског премијера, све се гласније спекулише да ће се Дачић ипак оклизнути на аферу “Банана”.
Да је ова афера дубоко потресла владајућу коалицију, потврдио је и председник Скупштине Србије и високи функционер СНС-а Небојша Стефановић.
– Мора се утврдити шта је истина, а шта су медијске спекулације. Зато ћемо сачекати, јер не желимо никога да подржавамо ни да штитимо. Са онима који су се огрешили о закон, ако се то докаже, нећемо бити спремни да сарађујемо – рекао је Стефановић.
Афера „Банана“ открила недостатке служби безбедности и бахатост политичара
Зоран Стојиљковић из Агенције за борбу против корупције објашњава да је за разлику од других потенцијалних Санадера у региону, премијер Дачић упао је у аферу која је, за сада, открила огромне мањкавости безбедносних структура и бахатост политичара. Он наглашава да државни чиновници у Србији немају елементарну културу која налаже да се у кафани не седа са сваким за исти сто.
У кратком разговору за наш лист, потпредседница СПС-а Дијана Вукомановић показала је велику нервозу. На наше питање да ли Ивицу Дачића чека судбина српског Санадера, висока функционерка социјалиста поручила нам је да је не провоцирамо.
– Нећу то да коментаришем! Немате мој коментар на то провокативно питање – поручила нам је бесно Вукомановићева и прекинула везу.

Имовина Тончева на ванредној контроли
Агенција за борбу против корупције покренула је поступак ванредне контроле извештаја о имовини Ивице Тончева, саветника за националну безбедност премијера.

Како кажу у Агенцији, поступак је покренут по службеној дужности и детаљи неће бити обелодањени док се контрола не заврши. Како је објавио Центар за истраживачко новинарство, бизнисмен Ивица Тончев био је пословни партнер црногорског криминалца Бранислава Шарановића, убијеног 2009. у Београду.

 

Ало

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!