Занимљивости

Туристи навалили да виде чудо на Радан планини

Због великог интересовања туриста за посете новооткривеном џиновском зиду на Радан планини, стручњаци Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања планирају детаљна истраживања тог објекта, рекао је директор сектора за туризам предузећа Планинка Радован Танасковић.

На Радан планини недавно је пронађен зид састављен од камених колона, у хоризонталном положају, дужи од 100 метара и висок до 10 метара. Тај зид су недавно открили стручњаци туристичког предузећа Планинка, а сматрају да је готово исти као “Џиновски мост” у северној Ирској.

Танасковић је рекао да се до краја месеца планира рашчишћавање пута до те локације, као и самог новооткривеног зида, како би се наредног месеца извршила детаљна истраживања.

“Са представницима Министарства за природне ресурсе договорено је да се изврше геолошка и географска истраживања. После тога у истраживања ће бити укључени и археолози, како бисмо имали прецизне и тачне податке о овој реткој појави”, казао је Танасковић.

Прва претпоставка је да се ради о каменим блоковима вулканског порекла, а први званични резултати ће бити познати пошто геолози посете локалитет.

 

Бета

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!