fbpx

Туристи навалили да виде чудо на Радан планини

0
(0)

Због великог интересовања туриста за посете новооткривеном џиновском зиду на Радан планини, стручњаци Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања планирају детаљна истраживања тог објекта, рекао је директор сектора за туризам предузећа Планинка Радован Танасковић.

На Радан планини недавно је пронађен зид састављен од камених колона, у хоризонталном положају, дужи од 100 метара и висок до 10 метара. Тај зид су недавно открили стручњаци туристичког предузећа Планинка, а сматрају да је готово исти као „Џиновски мост“ у северној Ирској.

Танасковић је рекао да се до краја месеца планира рашчишћавање пута до те локације, као и самог новооткривеног зида, како би се наредног месеца извршила детаљна истраживања.

„Са представницима Министарства за природне ресурсе договорено је да се изврше геолошка и географска истраживања. После тога у истраживања ће бити укључени и археолози, како бисмо имали прецизне и тачне податке о овој реткој појави“, казао је Танасковић.

Прва претпоставка је да се ради о каменим блоковима вулканског порекла, а први званични резултати ће бити познати пошто геолози посете локалитет.

 

Бета

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Погледајте „очајне“ избеглице у Европи како се жале на спор интернет, да им не дају новац за цигарете… (видео)

0 (0) Погледајте компилацију изјава разочараних и „очајних“  избеглица који су нашли уточиште у Европи. …

Чудо невиђено

0 (0) Иако Кори Удовички сматра да је буџет за 2015. нешто што до сада …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *