fbpx
Насловна / Забава / Занимљивости / Туристи навалили да виде чудо на Радан планини

Туристи навалили да виде чудо на Радан планини

Због великог интересовања туриста за посете новооткривеном џиновском зиду на Радан планини, стручњаци Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања планирају детаљна истраживања тог објекта, рекао је директор сектора за туризам предузећа Планинка Радован Танасковић.

На Радан планини недавно је пронађен зид састављен од камених колона, у хоризонталном положају, дужи од 100 метара и висок до 10 метара. Тај зид су недавно открили стручњаци туристичког предузећа Планинка, а сматрају да је готово исти као „Џиновски мост“ у северној Ирској.

Танасковић је рекао да се до краја месеца планира рашчишћавање пута до те локације, као и самог новооткривеног зида, како би се наредног месеца извршила детаљна истраживања.

„Са представницима Министарства за природне ресурсе договорено је да се изврше геолошка и географска истраживања. После тога у истраживања ће бити укључени и археолози, како бисмо имали прецизне и тачне податке о овој реткој појави“, казао је Танасковић.

Прва претпоставка је да се ради о каменим блоковима вулканског порекла, а први званични резултати ће бити познати пошто геолози посете локалитет.

 

Бета

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Чудо у Зочишту

Има разних чуда. Али то је било некакво посебно чудо. Десило се у косовском манастиру …

Чудесна прича на дан откривања споменика Његошу: Голуб на икони Светог кнеза Лазара

Приликом свечаности откривања споменика Петру II Петровићу Његошу, која је јуче у знак 200 година …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *