Србија

Почела жетва пшенице (видео)

ПАНЧЕВО, 25. јун 2016. (ТВ Панчево) – У Панчевачком атару почела жетва пшенице. Пољопривредници очекују добар рад. Али, истовремено и страхују што немају коме да предају пшеницу, јер ,,,хлебно жито,, још увек нико не прима.

У панчевачком атару пали су први откоси пшенице. Пшеница је у добром стању, родила је, влага је у оквирима дозвољене, а Лазар Шушњар је на њиви где ради. После ,,скидања,, пшенице са своје њиве, кренуо је да коси пшеницу и комшијама.

Пшеница је зависно од сорте спремна за почетак жетве. Раније сорте већ могу да се жању, док ће касније бити спремне за жетву за неколико дана.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=zQjjjd-HCNQ”]

Мада ће жетва пшенице кренути за неколико дана у већем обиму и на већим површинама, први резултати охрабрују. Међутим, обесхрабрује паоре чињеница да немају коме да продају пшеницу, а како сада стоје ствари то ће се знати тек почетком наредне седмице.

Жетву пшенице панчевачки паори обавиће на неколико десетина хиљада хектара, на колико је засејана. Има и штете после града, па ће ове године резултати бити различити, од атара до атара.

РТВ Панчево

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!