АЛАВИ НАПРЕДНИ МИНИСТРИ! Народу смањују плате и пензије, а себи дижу! Добијаће 2,000 евра месечно

0
(0)

Иако министри причају на сва уста да народ у Србији веома лоше живи, те да је непристојно да причају о свом евентуалном повећању плата, истина је да их повишица ипак чека!

Наиме, још је Кори Удовички у марту 2016. рекла да би Законом о јавним функционерима било регулисано и повећање плата министара, те да то очекује и Светска банка. Како кажу у Министарству за државну управу и локалну самоуправу, које сада води Ана Брнабић, министре чекају веће плате, али на крају процеса усклађивања зарада у јавном сектору.

Спремају закон – Сада ћемо посебним законима увести у ред систем плата за све категорије запослених у државној управи. Плате ће се обрачунавати на основу истих елемената, исте основице и јединствене матрице распона коефицијената. То ће нам омогућити да знамо ко, колико и зашто зарађује одређену плату.

То је уједно основа за увођење принципа „једнака плата за једнак рад“, када ћемо имати јасан преглед примања запослених.

Важно је да се каже да је тренутак за повећање плата најдиректније повезан са стањем финансија у Србији. Плате функционера, ма колико биле неусклађене са одговорношћу и обимом посла, оставиће се за крај процеса – кажу у овом министарству за Курир.

А да ли наши министри једва чекају повишицу? Расим Љајић је више пута рекао да би то изазвало негативан одјек у јавности због мишљења које влада о политичарима, док Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, сматра да је министарска плата у складу са обавезама које имају. – Мислим да сам плаћен добро, с обзиром на то колико је просечна зарада у Србији – рекао је Недимовић.

Младен Шарчевић, министар просвете, признаје да ради више него што је плаћен, али да се он министарског позива и није прихватио због новчане надокнаде.

Оно што додатно иритра јесте да би све ове промене могле да омогуће да многи министри добију нове износе плата које би могле да иду и до 2000 евра месечно.

Извор: Курир / Мондо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

БОГАТО Извршна директорка Телекома има шест послова и плата

4.7 (15) Извршна директорка за приватне кориснике у Телекому Јана Љубичић за обављање ове функције …

ЧЕДО ВУЧИЋА И ЕРДОГАНА Радници турских пекара, од јануара без плате!

5 (8) Зашто ни једна државна инситуција ни инспекције не реагују на пријаве радника против …

3 Коментара

  1. pametna istinu je on rekao da će imati prosek plate usrbiji 430 evrića pa podignu sebi i eto te cifre a vi glupi zatucani narode verujte na reč govnima

  2. Neka sve zaradjene pare daju svojoj deci za lecenje od raka! Eto to im zelim!

  3. Добро је да премијер нема труднице у влади да му организују мафијашаке кланове да поштенне министре науче како да живе а не раде ништа и добију минималац!!! Шта је то 2000 еура наспрам 15 000динара мафијашице су у предности за 13000 ако мерне јединице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend