Александар Обрадовић: Не могу да демантују моје доказе да је рађено на штету Kрушика

Александар Обрадовић: Не могу да демантују моје доказе да је рађено на штету Kрушика

Радник Kрушика Александар Обрадовић, који је медијима доставио информације о тој фирми, изјавио је да су га ухапсили, затворили, али да не могу да демантују да је изнео доказе о радњама на штету Kрушика.

“Нико не може да демантује да су четири приватна предузећа имала повлашћен положај приликом куповине муниције из Kрушика. Два предузећа контролише Слободан Тешић. Ту је и фирма ГИМ, за коју је као посредник у Kрушик долазио Бранко Стефановић, отац министа полиције Небојше Стефановића, а четврто предузеће је из Уједињених Арапских Емирата, али и њега води човек из Србије”, рекао је Обрадовић за нови број недељника НиН.

Он је рекао да није хтео да ћути, прима плату и да се прави да не зна шта се дешава са предузећем, као и да у Kрушику само појединци гласно у канцеларијама причају шта се дешава, већина шапуће.

Према његовим речима, “синдикати су под контролом, јер су многи запослени рођаци и пријатељи синдикалних вођа”.

“Лажу да сам одавао војне тајне. У Kрушику нема војних тајни, та ознака је скинута. А да сам хтео да некоме дан неке податке, могао сам, јер у Kрушику те информације и нису баш заштићене”, рекао је Обрадовић.

Говорећи како је изгледало хапшење, он је ракао да су “тог 18. септембра дошли у четири возила, пред крај радног времена, у 14.40 и ушли у канцеларију”.

“Било је десетак припадника Безбедносно-информативне агенције. Били су у оделима, али су сви били наоружани. Тада нисам био изненађен, знао сам зашто су дошли. Били су агресивни. Одмах су повишеним тоном питали: ‘За кога радиш?, ‘Kолико те плаћају?’ и ‘Kоји су те политичари врбовали?'”, испричао је Обрадовић.

Kако је рекао, све је радио због Kрушика и никакав новац није узео нити је било када радио за неке политичаре.

Он је рекао да су после 20 минута дошли и полицијски инспектори за високотехнолошки криминал и да су били љубазни.

“Отишли смо до стана, тамо су узели моје рачунаре. Ништа нисам крио. Спровели су ме у главну станицу у Београду. Ту су ми говорили како је боље да све испричам макар и незванично. Схватио сам из њихових питања да су пратили моје кретање и где сам све ишао”, рекао је Обрадовић.

“Знам да сам записник на саслушању потписао у више примерака него што је то обично. Не знам коме је то све ишло”, рекао је Обрадовић.

Бета,Нин

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Рио Тинто као метафора – „чудесни“ БДП и статистичке илузије

Рио Тинто као метафора – „чудесни“ БДП и статистичке илузије

Инсистирање само на еколошким последицама пројекта „Јадар“ може се вратити као бумеранг када се појави …

Ђорђе Вукадиновић: Даље руке од Устава!

Ђорђе Вукадиновић: Даље руке од Устава!

Прво и најважније: Промена устава није међу првих десет, двадесет, ни педесет проблема које ова …

4 Коментара

 1. “UZBUNJIVAČ” I NARODNI (NE)PRIJATELJ?

  Da li uzbunjivači, lica koji se bore protiv nepravilnosti u radu, kriminala, davanja i primanja mita umesto nagrade ili pohvale dobijaju otkaz, zatvor i premeštanje na radna mesta manje plaćenih i još toga. Tako, dr Borko Josifovski, nekadašnji direktor beogradske Hitne pomoći zbog prijave.kriminalne veze lekara te zdravstvene ustanove i privatnih pogrebnih preduzeća, dobio smenu, a kasnije i otkaz.
  Aleksandar Obradović koji je ukazao na korupciju i umešanost oca jednog ministra Srbije u sumnjivim poslovima prilikom prodaje naoružanja, dobio je zatvor.
  Po nalogu ministra odbrane Volina jedan oficir je smenjen na niže radno mesto, pošto je ukazao na korupciju i nezakonitost prilikom zapošljavanja četiri osobe u Ministarstvu odbrane.
  U nekadašnjem RTB Bor svi oni koji nisu delili suludo mišljenje direktora dobili su skidanje plata, otkaz, najgori mobing, a Spaskovski se održao do propasti RTB Bor i poklanjanja strancima.
  Navedena četiri slučajeva, a imaih daleko više, ukazuju da u zemlji ne vlada zakon i ustav, već mito, korupcija, samovlašće, nepotizam, tj. Zemlja je pretvorena u privatnu prčiju jednog tipa, koji vedri i oblači, donosi svakojake odluke kao da je samo on bogom dan. Narodne pare troši ama baš kako mu na um padne, ojađujući narod, a posebno penzionere, njegova glasačka mašina.

 2. мр Предраг М.Вулетић

  Слобода је чинити добро из страха од последица.Да ли је је изношење у јавност докумената који могу имати за последицу да стотине запослених у Крушику остане без посла-? А стручњаци тврде да је страх од губитка егзистенције јачи од страха од смрти.А због чега је то урађено? На Суду је да утврди мотив али и све остале околности.Крушик је нама Крушиковцима друга кућа.Немојмо је рушити

  • Не сматрам се необразовсним човеком, али реченицу “Слобода је чинити добро из страха од последица” нисам разумео и верујем да је бар 99% читалаца коментара није схватило, ако она уопште нешто значи.
   Ненормално је и неозбиљно случај највишег облика криминала, у којој Србија има озбиљни међународни проблем како правни тако и дипломатски, који може бити искоришћен за било какав атак на целу нашу државу, сводити паланачки на проблем 100 радника Крушика. Ти радници нису криви, али није криво ни 7 милиона грађана Србије који сви излазе на међународни тапет. Не може се због 100 радника Крушика крити државна СНС мафија нити локални и међународни криминал којим се они баве.

  • Доктор са Чубуре

   Драги магистре, ако се настави вађење профита из Крушика, сви ћете остати без посла. Фабрика ће вам отићи на добош, купиће је за пар евра ”страни” инвеститор и запослиће пет – шест стручњака и остатак полуписмених за 200 евра. Друго, не треба суд да утврђује никакав мотив узбуњивача, већ истинитост његових тврдњи. Па ако су докази које је изнео валидни, јасно је у ком правцу следи наставак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *