Алексић: Оптужница за Јовањицу демантовала Андреја Вучића

5
(12)

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је оптужница против окривљених за производњу марихуане на добру „Јовањица“ демантовала наводе брата председника Србије Андреја Вучића и његове „наводне доказе“ на суђењу по тужби коју је поднео против Алексића.

„Остајем при свим тврдњама које сам изнео о Јовањици, а многе од њих су потврђене у оптужници. Андреј Вучић у приватној тужби против мене тврди да га власник ’Јовањице’ Предраг Колувија није звао у ноћи хапшења. Као доказ за ту твдњу понудио је допис заменице тужиоца за организовани криминал Дубравке Дмитровић у којем је навела да у Колувијином телефону нема контаката означених као Александар Вучић и Андреј Вучић“, рекао је Алексић телевизији Н1.

„У оптужници, међутим, стоји да је Колувија приликом хапшења имао четири телефона, од којих је за три добровољно дао шифре за откључавање, док је четврти телефон, марке ’Блекбери’, намерно блокирао и подацима у том телефону се не може приступити. Како Дубравка Дмитровић то објашњава и на основу чега је написала свој допис? Њен допис не може бити доказ, јер је у оптужници наведено шта се догађало“, упитао је Алексић.

Алексић је истакао да је афера „Јовањица“ Ахилова пета власти, која ће пасти када дође тренутак да се све сазна о том случају који јасно показује спрегу државе и организованог криминала, и додао да је „случај потпуно јасан, само је потребно да се појаве храбри тужиоци који ће све извести до краја“.

Алексић је додао да ће бити занимљива нова оптужница, која се припрема против припадника БИА, војне безбедности и полиције, који се такође терете за повезаност са производњом марихуане на „Јовањици“.

„Њима је неко дао налог да то раде, нису се они случајно окупили и отишли на ’Јовањицу’“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је Колувија у Немачкој чак девет пута правоснажно осуђен због превара, а да је председник Србије Александар Вучић „таквог човека водио у иностранство као члана привредне делегације и представљао га као успешног привредника“.

Narodna stranka

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РАДНИЦИ ЕПС БЕСНИ, СМАЊЕНА ИМ ПЛАТА Одговоре траже од министарке Михајловић и Грчића!

5 (6) Молим Вас да хитно закажете састанак са Синдикатом радника Електропривреде Србије на тему …

Смењен начелник саобраћајне полиције у Нишу

5 (4) Министар унутрашњих послова Александар Вулин одржао је састанак са начелником и руководиоцима Полицијске …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend