Насловна / Србија / Политика / Алексић: Србија је у стању ванредне ситуације
Алексић: Србија је у стању ванредне ситуације 1

Алексић: Србија је у стању ванредне ситуације

Србија је данас у стању ванредне ситуације у којој се буџет пуни узимањем новца од грађана Србије кроз порезе и прирезе, док се са друге стране држава енормно задужује, рекао је први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и указао на последице такве политике.

„Овакву економску политику могу да воде само људи који су или потпуне незналице или људи којима апсолутно није важно хоће ли Србија за десет година постојати или не. У прилог томе говори и чињеница да су људи на власти, уз најплоднију земљу у Србији, Арапима поклонили и трећину Београда кроз продају ПКБ-а “, рекао је Алексић, а преноси прес служба Народне странке.

Он је додао да власт зна да раст БДП-а у великој мери зависи од пољопривреде, а да смо упркос томе сведоци уништавања ове гране привреде и упозорио да је неопходна хитна промена курса економске политике засноване на досадашњим принципима.

„Економска политика која се заснива на поклањању најплодније земље Арапима, нуђењу грађана Србије као јефтине радне снаге и свињским главама и папцима доноси корист само појединцима из власти који своје џепове пуне распродајом националних ресурса “, рекао је Алексић.

Говорећи о предстојећим изборима у Лучанима први потпредседник Народне странке је на трибини Савеза за Србију у Котражи истакао да режим на пораз сопствене политике одговара притиском на грађане.

„Режим је потпуно свестан да губи подршку за своју политику и зато не дозвољава слободне изборе. Зато се на улицама Лучана и данас налазе људи из Панчева и Вршца који су од режима добили задатак да већ сада крену да врше притисак на људе који желе промене. Међутим, људи у Лучанима нису сами и овога пута такви притисци имаће много снажнији отпор. Са сваким видом притиска који режим спроводи биће упознате и све релевантне европске институције“, казао је Алексић.

Пише: Данас Онлине

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

У Србији страдалао 50 МИЛИОНА ПЧЕЛА, очајни пчелари плачу од МУKЕ! 11

У Србији страдалао 50 МИЛИОНА ПЧЕЛА, очајни пчелари плачу од МУKЕ!

Масовни помор пчела регистрован је у делу атара Kикинде, што је ојадило већи број пчелара …

Србија уз Бугарску једина у којој расте јаз између сиромашних и богатих 12

Србија уз Бугарску једина у којој расте јаз између сиромашних и богатих

Јаз између примања најбогатијих и најсиромашнијих за последњих пет година у Србији се значајно увећао …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *