fbpx

Алексић: Србија је у стању ванредне ситуације

0
(0)

Србија је данас у стању ванредне ситуације у којој се буџет пуни узимањем новца од грађана Србије кроз порезе и прирезе, док се са друге стране држава енормно задужује, рекао је први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и указао на последице такве политике.

„Овакву економску политику могу да воде само људи који су или потпуне незналице или људи којима апсолутно није важно хоће ли Србија за десет година постојати или не. У прилог томе говори и чињеница да су људи на власти, уз најплоднију земљу у Србији, Арапима поклонили и трећину Београда кроз продају ПКБ-а “, рекао је Алексић, а преноси прес служба Народне странке.

Он је додао да власт зна да раст БДП-а у великој мери зависи од пољопривреде, а да смо упркос томе сведоци уништавања ове гране привреде и упозорио да је неопходна хитна промена курса економске политике засноване на досадашњим принципима.

„Економска политика која се заснива на поклањању најплодније земље Арапима, нуђењу грађана Србије као јефтине радне снаге и свињским главама и папцима доноси корист само појединцима из власти који своје џепове пуне распродајом националних ресурса “, рекао је Алексић.

Говорећи о предстојећим изборима у Лучанима први потпредседник Народне странке је на трибини Савеза за Србију у Котражи истакао да режим на пораз сопствене политике одговара притиском на грађане.

„Режим је потпуно свестан да губи подршку за своју политику и зато не дозвољава слободне изборе. Зато се на улицама Лучана и данас налазе људи из Панчева и Вршца који су од режима добили задатак да већ сада крену да врше притисак на људе који желе промене. Међутим, људи у Лучанима нису сами и овога пута такви притисци имаће много снажнији отпор. Са сваким видом притиска који режим спроводи биће упознате и све релевантне европске институције“, казао је Алексић.

Пише: Данас Онлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УЗУРПИРАНА Скупштина нема председника, ЗАБРЊИЧЕНА СТОКА чека Вучића

3.6 (7) Два дана пре истека законског рока, конституисан је нови сазив Народне скупштине. Дочекана …

ВУЧИЋ: Вакцинисаћемо народ крајем децембра!

2 (4) СНС изнео план за масовну вакцинацију Србије. Председник Србије Александар Вучић рекао је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *