АЛО РОЂАЦИ! Много сте претерали са овим срањима у медијима, него ко је одговоран бре за све ово?

2
(30)

Начелник Управе за аналитику Безбедносно информативне агенције (БИА) Реља Жељски изјавио је да је Војно безбедносна агенција утврдила шта је руском официру Георгију Kлебану предао српски потпуковник, који се виде на недавно објављеном снимку, али није говорио о чему је реч јер је „предмет жив“, наводећи да је потпуковник доступан нашим органима.

Жељски је за ТВ Прва рекао да је установљено више контаката тог руског обавештајца, али ову примпредају наша служба није снимила јер је била присутна контрапратња, односно лица која је руски обавештајац ангажовао да обезбеде догађај и утврде да ли су српске службе присутне.

„То су људи које је он онагажовао, не морају нужно да буду Руси“, рекао је Жељски, наводећи да су у сваком случају ангажовани са прецизним задацима. На питање ко је начинио и емитивао снимак који се појавио у јавности, он је рекао да наше службе „доста знају о томе“.

„Тај мозаик се све боље и јасније види али на ту тему из оперативних разлога не могу да говорим“, рекао је Жељски.

Одговарајући на питање да ли је могуће да је Kлебана нека друга, а не руска, служба ангажовала и да је двостуки агент, он је навео да „обавештајни контакти и њихово одвијање допире до оних граница до којих допире граница маштовитости неког обавештајца и службе која контролише и усмерава тај контакт“.

„У историји обавештајног рада забележени су случајеви не само двојних, већ и тројних и четвороструких агената“, рекао је Жељски, наводећи да су такви случајеви забележени и у окружењу наше земље.

Он је понови да је предмет жив и навео да се са утврђивањем контакта нашег држављанина и руског обавештајца „прича“ не завршава, „у том неком професионалном смислу“.

Говорећи о раду српске службе, Жељски је рекао да БИА спрема да председнику државе Александру Вучићу пренесе неке веома важне информације, које нису везане за овај слућај, већ неки други, који је за безбедност Србије „много значајнији“, не откривајући детаље.

Бета

фото: ТВ Прва

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ О СОРОШУ: „Он је један од вођа тајне светске владе!“ СВЕ О ЂЕРЂУ ШВАРЦУ

5 (1) Мало је људи који толико узбуђују духове као што је Џорџ Сорос. И …

Казне због маски: У Новом Саду 15 прекршајних пријава за оне који не поштују мере

5 (2) Санитарна инспекција поднела је 15 прекршајних пријава против одговорних лица током појачане контроле …

Један коментар

  1. Alo bre.jadacete jednog dana reci narodu Stefanovic je u krusiku bio u svojstvu………..i tacka.Pa recite to jednom narodu bre.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *