fbpx
Насловна / Србија / Политика / Aутизам власти све већи – штета за Србију немерљива
Aутизам власти све већи - штета за Србију немерљива 1

Aутизам власти све већи – штета за Србију немерљива

Отварањем поглавља 29 о приступању Србије ЕУ, по којем ће Србија морати да моментално укине Споразум о слободној трговини између Србије и РФ и укине све царинске квоте за увоз робе из ЕУ, министри Јоксимовић и Љајић још једном су потврдили да их не интересује интерес Србије и њених грађана, па ни интерес земаља чланица ЕУ.

У тренутку када САД уводе додатне санкције Русији, а Русија први пут уводи део озбиљнијих контра мера према САД, највећу штету имаће земље чланице Европске уније. Узнемиреност високих званичника ЕУ због додатних санкција Русији говори да ће ускоро у унтрашњем функционисању европске наддржаве морати да се нешто под хитно мења.

Једино Влада Србије и њени министри се аутистично журе у отварање поглавља за приступање Србије ЕУ, иако је упитно каква форма ЕУ ће постојати у догледно време и какав је интерес Србије да безусловно испуњава налоге из Брисела.

Слепа послушност ММФ-у и Светској банци, унутрашњи дијалог о Косову и Метохији са циљем да власт добије сагласност  шире заједнице о предаји Космета у руке терориста у Приштини, отварање поглавља у преговорима са ЕУ, учешће Војске Србије у НАТО вежбама на граници са Русијом, очигледни су примери да је власт у Србији под тоталним надзором и управљачком палицом западних центара моћи.

Није потребно додатно наглашавати да се интереси Запада не поклапају са интересима Србије. Наставак политике да ЕУ нема алтернативу нанеће  немерљиву штету Србији и њеним грађанима. Зато је потребно што пре прекинути преговоре о приступању ЕУ, поништити по Србију неповољан ССП и поставити Србију у нову и бољу  спољно-политичку позицију која ће подразумевати сарадњу са земљама Европе у интересу Србије и њених грађана.

Информативна служба Срспког покрета Двери

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Седам мршавих крава“ владавине СНС-а (видео) 11

„Седам мршавих крава“ владавине СНС-а (видео)

Пре тачно седам година, након маратонске седнице парламента Србије, изабрана је прва напредњачка влада. Тадашњи …

Предраг Поповић: Вучићева глава на пању 12

Предраг Поповић: Вучићева глава на пању

Александра Вучића само смрт може одвојити од власти. То не тврди неки милитантни опозиционар, него …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *