fbpx
Насловна / Србија / Политика / Aутизам власти све већи – штета за Србију немерљива
Aутизам власти све већи - штета за Србију немерљива 1

Aутизам власти све већи – штета за Србију немерљива

Отварањем поглавља 29 о приступању Србије ЕУ, по којем ће Србија морати да моментално укине Споразум о слободној трговини између Србије и РФ и укине све царинске квоте за увоз робе из ЕУ, министри Јоксимовић и Љајић још једном су потврдили да их не интересује интерес Србије и њених грађана, па ни интерес земаља чланица ЕУ.

У тренутку када САД уводе додатне санкције Русији, а Русија први пут уводи део озбиљнијих контра мера према САД, највећу штету имаће земље чланице Европске уније. Узнемиреност високих званичника ЕУ због додатних санкција Русији говори да ће ускоро у унтрашњем функционисању европске наддржаве морати да се нешто под хитно мења.

Једино Влада Србије и њени министри се аутистично журе у отварање поглавља за приступање Србије ЕУ, иако је упитно каква форма ЕУ ће постојати у догледно време и какав је интерес Србије да безусловно испуњава налоге из Брисела.

Слепа послушност ММФ-у и Светској банци, унутрашњи дијалог о Косову и Метохији са циљем да власт добије сагласност  шире заједнице о предаји Космета у руке терориста у Приштини, отварање поглавља у преговорима са ЕУ, учешће Војске Србије у НАТО вежбама на граници са Русијом, очигледни су примери да је власт у Србији под тоталним надзором и управљачком палицом западних центара моћи.

Није потребно додатно наглашавати да се интереси Запада не поклапају са интересима Србије. Наставак политике да ЕУ нема алтернативу нанеће  немерљиву штету Србији и њеним грађанима. Зато је потребно што пре прекинути преговоре о приступању ЕУ, поништити по Србију неповољан ССП и поставити Србију у нову и бољу  спољно-политичку позицију која ће подразумевати сарадњу са земљама Европе у интересу Србије и њених грађана.

Информативна служба Срспког покрета Двери

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Од доласка Вучића на власт из Србије трбухом за крухом отишло два ипо Крагујевца! 11

Од доласка Вучића на власт из Србије трбухом за крухом отишло два ипо Крагујевца!

Тихо нестајање Србије се не само наставља већ и сваком годином појачава, а последњи подаци …

Прелевић: Власт и мафија се узајамно контролишу, па је моћ „распоређена на обе стране“ 12

Прелевић: Власт и мафија се узајамно контролишу, па је моћ „распоређена на обе стране“

Држава и мафија се узајамно контролишу, па је моћ „распоређена на обе стране“, изјавио је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *