Азија има највише милијардера у свету

ПЕКИНГ – У Азији има више милијардера него на другим континентима, а за њом следе Северна Америка и Европа, објавио је данас резултате студије кинески магазин о богатима Хурун Рипорт.

У свету је у јануару било укупно 1.453 богаташа чије богатство прелази милијарду долара, навео је магазин. Азија има 608 милијардера, Северна Америка 440 а Европа 324, каже се у саопштењу.

Међу појединачним земљама Сједињене Америшке Државе и Кина доминирају по броју милијардера са 408 и 317 грађана на листи, а за њима следе Русија, Немачка и Индија.

Мексички власник телекома Карлос Слим (73) наведен је као „најбогатији човек на планети, са богатством од 66 милијарди долара. Слим се такође налази на врху Форбсове листе најбогатијих људи за прошлу годину.

Амерички инвеститор Ворен Бафет и Аменцио Ортега из Шпаније, оснивач бренда Зара, су други и трећи на листи Харун Рипорта са богатствима од 58 милијарди и 55 милијарди долара.

Процењује се да је укупно богатство светских доларских милијардера 5,5 билиона (хиљада милијарди),отприлике колика је вредност привреде Јапана прошле године.

Прошле године је виђен скок вредности богатства приватног сектора, наводи се у извештају и додаје да је нето имовина 10 најбогатијих људи са листе порасла за 22 процента за годину дана, или 250 милиона долара дневно.

Некретнине, телекомуникације, медији, технологије и малопродаја, били су најчешћи извор богатства, наводи Харун.

Руперт Хугеверф, председник и главни истраживач Харун Рипорта, каже да би стварни број милијардера у свету могао да буде и три пута већи јер многи супербогаташи крију своје богатство.

 

Танјуг

Актуелно

Лавров: САД да повуку нуклеарно оружје из Европе или ће Русија распоредити своје у близини граница САД

Министарство спољних послова Русије позвало Америку да уклони око 200 својих нуклеарних бојевих глава са …

Кина тражи оснивање државе Палестине са Источним Јерусалимом као главним градом

КИНА је данас позвала на оснивање независне државе Палестине засноване на границама из 1967. године, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons