fbpx

Бачко Пeтрово Село: Kрађе, претње смрћу и физички напади све учесталији (видео)

4.6
(5)

Мештани Бачког Петровог Села годинама уназад готово свакодневно страхују за своју безбедност. Тврде да су изгубили поверење у институције, јер се, кажу, не види крај крађама и решавању проблема који им ускраћују право на слободу кретања и нормалан живот.

Са друге стране, у писаном одговору који смо добили од Полицијске управе Нови Сад наводи се да полицијски службеници брину о безбедности мештана овог села 24 сата дневно, а у зависности од врсте послова за које су надлежни, ангажују се униформисани или полицијски службеници у цивилу.

Ипак, становници кажу да су незадовољни радом полиције, самим тим ни не пријављују све случајеве крађа.

Отимање имовине није једини проблем који мучи мештане овог села. Група хулигана и насилника им, кажу, свакодневно прети, па чак и физички насрће на њих. Нису безбедни ни на својим радним местима.

Да насилницима и лоповима ништа није свето говори чињеница да су гробља на њиховој свакодневној мети.

У полицији тврде да се сваког месеца састају са представницима Месне заједнице Бачко Петрово Село, како би што адекватније решили проблеме у овом насељеном месту. Са друге стране, председник општине Бечеј каже да се у решавање свега овога мора укључи комплетна локална заједница.

У Полицијској управи Нови Сад кажу да је у току 2019. на подручју Бачког Петровог Села евидентирано је укупно 85 кривичних дела.

Од 19 кривичних дела крађа, расветљено је 11. Евидентирано је 31 кривично дело тешка крађа, а расветљена су 24 случаја. Од укупно 11 осумњичених за кривична дела крађа, њих шесторо су малолетна лица, а од 13 осумњичених за тешке крађе, малолетна су четворица.

ТВ Бечеј

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Банка у Новом Саду покрала 500,000 евра штедишама

3.7 (3) Директор филијале једне банке у Новом Саду осуђен је на четири и по …

ДИЈАЛОГ: Иван Пајовић и Томислав Kресовић – Завере моћника су откривене и све су тачне! (видео)

5 (1) Гости емисије Дијалог на каналу Славија инфо били су професор Иван Пајовић и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *