fbpx

Београдски пензионери траже смањење пореза на имовину

0
(0)

Удружење синдиката пензионера за град Београд предало је данас у Скупштини града иницијативу за поништење одлуке о висини пореза на имовину која је погодила пензионере и грађане.

Председик тог удружења Миша Радовић рекао је да се иницијативом хитно захтева да се ставе ван снаге последње измене и допуне Одлуке о одређивању зона и најопремљенијих зона на територији Београда за утврђивање пореза на имовину, објављених у Службеном гласнику број 87/2014, као и да се та одлука врати на првобитни текст из Службеног гласника број 55/2013.

Према његовим речима, пензионери и грађани Београда са значајно мањим примањима су одлуком руководства града доведени у тешку ситуацију, јер су им новчана примања која имају недовољна да би могли да измирују обавезе по новим пореским решењима.

Многи грађани због тога, како је истакао, морају принудно да напусте свој животни простор или да га продају да би се преселили у некретнину за коју би могли да плаћају порез.

„Ми смо ту да заштитимо социјални и материјални положај пензионера и то је суштина целе приче. Мислим да би било јако значајно да станови у којима живе људи и породице врло мало или уопште не опорезујемо, а да они који имају викендице, станове за издавање буду опорезивани онако како треба“, поручио је Радовић.

Он је изразио наду да ће градоначелник Београда Синиша Мали имати слуха за њихове захтеве и да ће се пронаћи адекватна решења за тај проблем.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић понижава пензионере и шири хистерију и панику (видео)

4.1 (9) Након што је под претњом кажњавања најстарије суграђане затворио у вишенедељни кућни притвор, …

ПИСМО ПЕНЗИОНЕРKЕ: Од целе Европе само у Србији, старији од 65 година морају у кућни притвор! ЗАШТО?

4.9 (31) Србија је број 1 у Европи по ригорозним мерама, када су у питању …

Један коментар

  1. Mиша Јовановић

    Пензионери су апсолутно у праву. Боље би било да се сада удруже и да поведу борбу против уласка Србије у ЕУ. Ако уопште Србија уђе у ту заједницу биће им пет пута горе него код Вучића. Цене ће се изједначити са европским а зараде ће остати исте. Замислите тај сценарио. Они који то доживе извршаваће самоубиства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *