БИА у раљама овејаних криминалаца: Умирање тајне службе

0
(0)

Ових дана неколико оперативаца и начелника у Агенцији са Бањице напустили су службу. Нису више могли да издрже терор и насиље које влада у БИА. Расуло је на сваком кораку. Још стотинак врхунских оперативаца са солидним стажом и начелника одељења и сектора, припрема се да оде из службе. Највећи број ће спаковати ствари и отићи заувек у иностранство. Разочарни, резигнирани и уплашени и за судбину земље.

Неки су гајили наду да ће доласком Братислава Гашића, који је човек из живота, из народа, нешто да се деси у Агенцији. Словио је за великог пријатеља Великог Вође, али све је то био привид.

Пре три месеца, након једне акције у Суботици, у којој је био укључен и Зоран Станић ЗИС, начелник ВИИ управе (која се бави и прислушкивањем и праћењем грађана), на крканлуку у једној оближњој чарди, пијани ЗИС је на сва уста блатио директора Гашића: „…Неће мени наређивати керамичар и његово лоповско друштво“, хвалио се ЗИС.

Неко од оперативаца је тајно то јавио директору, који је позвао све оне који су присуствовали том догађају, тражећи да се писмено о томе изјасне, претећи им вођењем на полиграф. Једино није смео да о томе пита начелника Станића. Зашто?

Александра Вучић, умирући председник Србије, воли да прља људе, да паралелно руководи институцијама и службама. Он од ЗИС-а приватно тражи услуге да прислушкује оне које му шизофрени Вучић обележи. Онда се хвали како он све зна, о свему. Он је видовита Ванга. Да то уради Трамп директору ЦИА, федерални судија би потписао налог за његовим хапшењем. Какав је онда углед директора БИА, када председник државе неовлашћено прибавља податке од службеника Агенције? И да ли је реч о кривичној одговорности председника државе?

Једна службеница Агенције написала је службену белешку о сазнањима која је добила о једном, још актуелном министру, који је Гашићев велики пријатељ. Белешку је предала свом начелнику који је отрчао код директора Гашића, који је одмах позвао службеницу на рапорт, да је изгрди како је могла да бележи криминалне радње министра у Вучићевој Влади! На предлог Ивана Тодорова службеница је стављена на мере, потпуну контролу на послу, њеног рада, породице!

Када је дошла на ред начелница логистике Радмила Селаковић, која испуњава све услове за пензију, због сукоба интереса, јер је председник Управног одбора Поштанске штедионице, она је позвала Анђелка Вучића, оца који је, како тврди Александар, рано отишао из породице. Рада порецеланка (радо показује своје беле порцеланске зубе), подводи оцвалом Анђелку лепе службенице, а то је довољно да у тајној служби може да ради шта јој је воља.

Насиље које госпођа Селаковић, која је пре шест година дошла у тајну службу са места стечајног управника, као истурена рука мафије коју чине одбегли тајкун Данко Ђунић, као и његови сарадници Александар Влаховић и одбегли Божидар Ђелић, потпуно разара службу којом руководи госпођа Селаковић. Она је најстарија службеница у историји тајне службе, а примљена је без безбедносне провере, по решењу тадашњег директора БИА Небојше Родића. Неко је дебело платио њено постављење. Госпођа Селаковић је у свађи са више начелника, тако да међу њиховим управама траје прави рат. Директор Гашић још не сме да је смени.

Од када је дошао на чело Агенције, Гашић је сменио само шефа кабинета Мају Ђорђевић, која је дошла из Хитне помоћи Београда и поставио је за саветника. Шеф кабинета новог директора је искусни полицијски службеник Кецојевић, кога сматрају способним и поштеним професионалцем, али је за његовог заменика довео полуидота.

Гашић је успео да за заменика начелника оперативе злогласног Јове Дробњаковића постави свог пријатеља Весића, кога је повукао из Новог Сада, који би, ако Гашићу умирући председник дозволи, требало да наследи Дробњаковића.

Иако је усвојена нова систематизација, директор Гашић још не врши распоред и не смењује корумпиране и криминализоване начелнике најзначајнијих управа.

Директор енглеске обавештајне службе МИ 6, Алекс Јангер, који је пре два месеца био у званичној посети Безбедносно информативној агенцији, замерио је Гашићу на опасном вршљању људи који су ван службе и познати су као проблематични, за којима је расписана и потерница.

Подсећамо да бивши службеник амбасаде Палестине у Београду Адхан Абу Мадалала, преко Вучићевог саветника Душка Бобића, пензионисаног службеника БИА, има возача запосленог у Агенцији. Адхан је човек који прикупља обавештајне податке за Мохамеда Дахлана, који је осуђен у Палестини на три године затвора због проневере фондова намењених за исхрану грађана Палестине, за њим је расписана Интерполова потерница. Он има држављанство и пасоше Црне Горе, Србије и Уједињених арапски емирата. Бави се извозом оружја за терористе, а суфинансирао је сумануте Вучићеве пројекте и према налазу америчке федералне Агенције за спречавање прања новца, прао је и сушио новац и за Вучића. Дахалан годинама вршља по Србији и Црној Гори, а пре неколико месеци у Ријаду су му замрли око пола милијарде долара, јер потичу из трговине оружјем и прања новца.

Сваки податак из архивских фондова Агенције Адхан добија када пожели, јер му из руке, за велике паре, једу многи начелницу у служби. Да ли Адхан абу Мадалала те податке прослеђује исламским терористима, српску тајну полицију то не занима.

Поменути Душко Бобић, који је пензионисани начелник Агенције, ухлебио се у кабинету председника Србије. Ова фукара је нанела тешке ударце Агенцији, хушкајући шизофреног Вучића на многе службенике и начелнике у Агенцији, који му сметају у послу. Сина је запослио у амбасади у Азербејџану, код амбасадора Небојше Родића, који је био први СНС директор БИА. Вучић га је отерао са тог места, али Бобић је код њега удомио свога сина, који као секретар у Амбасади сво време троши у шверцу оружја, које врши са очевом криминалном групом.

Тежак ударац Агенцији нанео је доскорашњи директор Александар Ђорђевић. Он се ових дана враћа у адвокатуру. Покрао је пола архивских фондова, а Служба је обезбеђивала његову мафију коју је инсталирао у правосуђу (коју чине виши јавни тужилац Наташа Кривокапић, председник Вишег суда у Београду Александар Степановић, специјални тужилац за организовани криминал Младен Ненадић, кога је он лично поставио на то место, председник Апелационог суда у Београду Душко Миленковић…)

Ни Ђорђевића, кога је именовао са пуно хвале, Вучић није контактирао по неколико месеци. Игнорисао га је, а реферисали су му Иван Тодоров, начелник безбедности, Радмила Селаковић и Зоран Станић ЗИС. Вучић је, по правилу, увек љут на оне које постави на важне функције и заобилази их у контактима, дајући им до знања да су, без њега, нико и ништа. Ђорђевић је то време користио за развијање бизниса. Пропутовао је по свету, где год је пожелео, без службених потреба.

Са поверљивим људима које је инсталирао у правосуђу, он сматра да ће бити центар окупљања мафије. Моћи ће да контролише рад тужилаштва и судова, да ослобађа оне које брани за велики новац, да притвара оне за које зна да имају много новца и како су га стекли.

Док је био на месту директора БИА Ђорђевићу је у Адвокатској комори Београда “мировао“ статус, а био је сво време и дисциплински тужилац, као директор БИА!

Господин Ђорђевић је наркоман и хомосексуалац. У том свету он је значајан лик. Тајним службама распродао је податке о злочинима Вучића и његовог картела и сматра се заштићеним.

Из фондова БИА нема трага за 20 милиона долара које је служба, наводно, исплатила за откуп двоје службеника Амбасаде Србије у Триполију, који су, по свему судећи завршили на његовим иностраним рачунима. Новац је поделио са Иваном Тодоровим, а вероватно су ту уградио и Александар Вучић.

Садашњи директор Агенције Гашић постао је деда. Ђорђевићев картел га игнорише, а честитају му они који се плаше да ће настрадати у променама које се очекују, јер је дошао на ред и Закон о БИА, који треба, после двогодишњег одлагања, да усвоји Народна Скупштина Србије. Закон даје неограничена овлашћења директору, тако да се очекује да ће Агенција бити очишћена од преосталог дела професионалаца, да ће их наследити неписмени СНС подмладак, са лажним дипломама, незнањем и простаклуком.

Тајна служба умире у мукама, као и председник ове несрећне државе, Александар Вучић.

потпуковник Горан Митровић, Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Планатажа марихуане “Јовањица”: Тужилац испитао 115 сведока, али не и СНС кадарове

4.5 (6) На данашњем главном претресу у поступку против Предрага Колувије, већинског власника пољопривредног газдинства …

Вучић злоупотребљава службу безбедности како би се обрачунавао са опозицијом

5 (3) У Србији власт свакодневно злоупотребљава све државе ресурсе, те не треба да изненађује …

2 Коментара

  1. Ako je ovo sve tačno, najebali smo !

  2. Ух што смрди. А како и не би смрдило кад
    се нашло толико гована у једној служби!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend