Бијело Поље: Докторка добила отказ јер се изјашњава као Српкиња

Бијело Поље: Докторка добила отказ јер се изјашњава као Српкиња

0
(0)

Ипак се испоставља да не испуњавам баш све услове (оне не законом прописане, већ оне који се морају у нашој држави испунити да би дошли до посла, а то су вјероватно политичка подобност и та чувена “јака веза” која све решава)

Лидија Раосављевић, логопед из Бијелог Поља, након пет година рада у Цетру за ђецу са посебним потребама добила је отказ, а по писању портала Бјелопољске новости, разлог отказа је то што се Раосављевић изјашњава као Српкиња.

Она је за наш портал изјавила да је Центар за ђецу са посебним потребама прекршио Закон о раду, те да ће правду потражити на суду.

„У Центру за ђецу за посебним потребама у Бијелом Пољу почела сам да радим у јануару 2013. године, као приправник.
По истеку приправничког стажа наставила сам да радим у Центру јер сам испуњавала све потребне услове, а у међувремену сам положила државни испит. Стручни испит сам положила у Београду, гђе сам годину дана волонтирала на Институту за експерименталну фонетику и патологију говора Ђорђе Kостић у Београду. То је иначе институција призната у региону и шире по својим резултатима у области говорно-језичке патологије. Од њих сам и добила срдачну препоруку за даљи рад“, рекла је Раосављевић и додала:

„Ипак се испоставља да не испуњавам баш све услове (оне не законом прописане, већ оне који се морају у нашој држави испунити да би дошли до посла, а то су вјероватно политичка подобност и та чувена „јака веза“ која све решава). На конкурсу који је тада расписан, по многима мислећи због да је због мене, а ипак на крају не будем примљена“.

Лидија је и једини логопед у Бијелом Пољу са сертификатом за АДИ-Р-рана дијагностика аутизма.

Раосављевић је за наш портал нагласила да је наставила да ради по неком другом уговору, те да су се уговори мијењали, а да се њен статус за пет година од како ради у Центру није ријешио.

„Та неизвјесност и врло стресна ситуација сваки пут кад одем на разговор упозорења да то више неће моћи тако да ми се продужава (уговорима на по мјесец дана) трајало је уговором до 8.2.2019. године када сам обавијештена да ће морати да напишу решење о прекиду (које су и написали) али ми и после тога рекли да дођем и радим, што је овог пута трајало четири дана када су ми то решење и уручили.Самим тим су прекршили Закон о раду други пут за редом и јасно ми омогућили да остварим своје законско право, што ћу судски и потврдити“, одлучна је Раосављевић.

Иначе, она је супруга одборника опозиције у Бијелом Пољу Николе Раосављевића, па се политичка позадина приче може и ту виђети, а као што је Раосављевић већ рекла.

Извор: ин4с.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мило Ђукановић у изузетно тешком здравственом стању из Подгорице пребачен на лечење у Париз

Мило Ђукановић у изузетно тешком здравственом стању из Подгорице пребачен на лечење у Париз

5 (3) Мило Ђукановић, први човек Црне Горе, прошле недеље био је у изузетно тешком …

Електромрежа Србије купила још пет одсто акција преносног система Црне Горе

Електромрежа Србије купила још пет одсто акција преносног система Црне Горе

5 (2) БЕОГРАД – Електромрежа Србије купила је данас још пет одсто акција преносног система …

2 Коментара

  1. Да ли руководство те установе хоће да лече пацијенте или да воде политику!!????? А одакле се оно издвајају плате за директора, раднике и средства за сам Центар за ђецу са посебним потребама????

  2. Gospode Boze, pomahintali manijaci iz kamenjara, napljackali se, opljackali, tratsurili sve sto su mogli, pa sada i tamo pomahnitali i poptuno izgubili vise svaku kontrolu nad sobom, palave nemani i nakaze nemaju vide nikakvu meru, sacuvaj i sakloni!
    Kakav crni ra, kakvo lecenje, kakvi barkarci, to je postavljeno svuda da unistava, podriva same temelje drustva i porodice, zavadja, da odradjuje naredjenja i po zelji pljacka koliko god i sta god moze!
    Pu!
    Izrodi!
    Metiljavi, impotentni pederi i pederuse, bezvredni klovnovi i neljudi, seme vam se zatrlo da Bog da!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend