БИЗНИС ПАТРИОТИЗАМ: Шта ће ДРЕЦУНУ толика земља на Власини?

5
(1)

Прави пример како се наплаћује патриотизам у земљи Србији можда је ових дана дао Дејан Дрецун, син знамениитог новинара и сада председника скупштинског Одбора за Kосово и Метохију Милована Дрецуна.

Старији Дрецун је из Сурдулице, одакле на гуран за новинара војног листа „Фронт“, да би се касније прославио најпре својим ратним извештавањем за РТС са Kосова, а затим и малверзацијама приликом куповине стана од те фирме.

Млађи Дрецун је сада у жижи јавности, а понешто о његовим пословима окрио је ЦИНС.

Све у свему, Дејан Дрецун је пословни партнер са Драганом Лакићевићем, некадашњим директором сурдуличке „Мачкатице“, у фирми „Д&Д Енергy“ из Београда, пише ЦИНС.

Ова фирма је 2016. године закупила 140 хектара код Великог Градишта, на 30 година, са ценом закупа од 18,65 евра по хектару годишње, од тамошње општине, а преко министарства пољопривреде.

Радило се, како је најављивано, о инвестицији вредној око три милиона евра, али, како инвеститори, Дрецун и Лакићевић, нису успели да земљиште приведу намени, уговор је крајем 2018. године раскинут.

Према писању ЦИНС-а, фирма „Д&Д Енергy“ није ни постојала када је расписан тај конкурс, али је основана за шест дана, и последњег дана рока пријавила се на лицитацију.

Још занимљивије, ово Дејану Дрецуну није прва фирма у овој области, јер је до средине 2016. године био је сувласник фирме „Обновљива енергија плус“ чије је седиште у Пироту, а када ју је напустио, фирма је остала у блокади због дуга од готово милион динара (7,700 евра, ЦИНС).

Овде се прича враћа на домаћи терен, у Сурдулицу.

Наиме, Дрецун и Лакићевић су, опет преко министарства пољопривреде, закупили у општини Сурдулица, опет на 30 година, 54 хектара земље.

Они су се јавили и на нови општински конкурс, са жељом да закупе још 100 хектара, али им општина то није одобила, „јер не желе никакве електране на Власини“.

Овоме треба додати и да је фирма „Д&Д Енергy“ закупац око 15 хектара земље поред Житорађе, у општини Владичин Хан.

Е, кад су Сурдуличани одбили издавање замљишта Дрецуну и екипи, одмах су, причају у општини, кренули разноразн притици, из дана у дан све већи, а неки од њих ишли су директно од министарства пољопривреде.

Шта заправо Дрецун и Ллакићевић раде са толиком земљом, за коју плаћају закуп, а не користе је ни на један начин?

Ово остаје непознато, али, мора да је изузетно квалитетно, чим се у причу умешаао и чувени војни аналитичар и функционер СНС-а Милован Дрецун, мало у функцији родитеља, а више у функцији познаваоца ствари.

Он је, гостујући у јутарњем програму Пинка, у сада већ класичној папазјанији, открио публици колико га људи прогони, „само због његове борбе за истину“.

– Мафија бар породице нису дирали, ови су још гори – рекао је Дрецун, појашњавајући да су Фонд за хуманитарно право, НУНС и „неки појединци“ директно спремни да издају интересе Србије.

Све бранећи те интересе, али и закуп земјишта, умешао је Дрецун ту практично и сурдуличко руководство, лажно га оптужујући да није присуствовало одавању поште жртвама рата, умешао је и бугарске обавештајне службе, и ко шта још не, само да би показао како је прогањан.

А прогањан је јер његовом сину неко није желео да да баш све што му се прохте!

Тако, све бранећи Србију, Дрецуни несметано мешетаре, до даљег.

Шта, остаје да се види. Врло брзо.

ССБ

Инфо Врањске

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Арапски инвеститори уништили туризам на Власини

5 (3) Три године након приватизације ниједан од четири хотела предузећа ХУП „Европа“ на Власинском …

Акционари: Пљачкашка приватизација појела 200.000 хектара обрадиве земље

5 (1) Најмање 200.000 хектара плодне војвођанске земље на незаконит је начин отуђено од стварних …

Један коментар

  1. E, fekalije, fekalije, sve ce vam se to vrlo brzo obiti io glavu. Pozalicete sto ste fekalije, sve se okrece, sve se vraca, sve se placa.
    Proklinju vas i kosti sve one golobrade dece i svih ostalih heroja koji su izginuli da bi fekalije kao vi rovarili, unistavali i zemlju i narod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend