fbpx

„Брисел од ЕУ прави ‘тамницу народа’ и уништава демократију“

0
(0)

Бивши председник Чешке Вацлав Клаус, познат по свом евроскептицизму, саставио је манифест против продубљивања интеграције Европске уније и оптужио Брисел да жели од ЕУ да направе „котао народа“ као што је био Совјетски Савез, уништи националне државе а тиме и демократију у Европи.

Клаусов манифест „Демократе у Европи, пробудимо се“ реакција је на нови покрет у Европи „Европљани сада“ на челу с послаником левице у Европском парламенту Данијелом Коном Бендитом.

Питање продубљивања интеграције двадесетосморице Европљани сада постављају као питање живота и смрти за ЕУ.

Бивши чешки председник је у свом манифесту, који је објавио на сајту прашког Института „Вацлав Клаус“, оптужио европске зелене и левичарске елите да покушавају да ЕУ претворе у некакав котао народа попут Совјетског Савеза.

„Не допустимо помисао да је реч о неком ексцесу. Те нове вође без скривања формулишу оно што садашње елите ЕУ увијају у мање радикалне речи да не уплаше сувише грађане својих земаља. Својим делима они напредују једнако радикално ка циљу. Револуционари као што је Кон Бендит праве само грешку да без увијања говоре о тој модерно префарбаној тоталитарној идеологији“, написао је Клаус.

„Демократе у европским земљама не смеју да на то само махну руком. Ради се о отвореном покушају да се ЕУ, та првобитно међународна организација промени у велику државу која ће ликвидирати све историјске европске државе, а заједно са њима и демократију која је нераскидиво везана за њих“, написао је Клаус.

Бивши чешки председник позвао је све демократске снаге у Европи да се успротиве покрету „Европљани сада“ и што бржој и дубљој интеграцији у оквиру ЕУ како у националним државама тако и у европским институцијама, јер после може да буде касно.

„Демократе европских земаља, пробудимо се“, завршава Клаус манифест против дубоко интегрисане Европе.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бугарска новинарка: Западна Европа зверски експлоатише робове из Источне Европе

4 (4) Источни Европљани су робови Западне Европе, али то не изазива реакције, приметила је …

Каква бре црна демократија у Србији?! Где сте то видели у Србији и када? Марш бре у пм…

5 (4) ТРЕНД да нам европски парламентарци у писмима држе лекције и оптужују власт за …

2 Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *