Брижни Вођа обишао мигранте и "проћаскао" с њима: "Овде сте добродошли"

Брижни Вођа обишао мигранте и “проћаскао” с њима: “Овде сте добродошли”

На путу ка бољем животу једна од станица бројним мигрантима су паркови надомак Железничке и Аутобуске станице, а, према проценама, дневно у тим парковима борави од 500 до 700 људи. Премијер Србије Александар Вучић их је обишао и поразговарао са њима…

Од 1. јануара кроз Србију је прошло 90.000 миграната, а дневно у нашу земљу уђе до 2.000 људи, од којих највећи број одмах напушта земљу, саопштено је пре неколико дана из МУП-а Србије.

Председник Владе Србије Александар Вучић је разговарао са мигрантима у парку, распитао се за њихове потребе и обећао да ће Србија урадити све што буде могла да се осећају боље.

– Урадићемо све за вас, да будете сигурни као у свом дому и увек сте добродошли у нашу земљу – поручио је Вучић мигрантима и питао их да ли је све у реду. Одговарали су му потврдно.

Екипе Црвеног крста које су са премијером поделиле су им пакете у којима су пелене, сокови и воће, а председник владе се распитивао шта им још треба, те најавио да ће им бити достављено још ћебади, а да ће у парку бити инсталирано још покретних тоалета.

Вучић је изјавио да је Србија мигрантима из Сирије и Авганистана пружила гостопримство и топлину какву нису нигде срели.

 

– Људи када говоре о избеглицама из Срије и Авганистана говоре као о великом проблему. Ми смо им пружили добродошлицу у Србији. Знамо како су се наши људи мучили пре 20 година. Поносан сам што им је Србија, на њиховом путу ка ЕУ, најбоље уточиште и најсигурније место – рекао је Вучић, након што је обисао мигранте. Он је рекао да ће Србија помоћи колико је то могуће, и нагласио да су државни органи поступили организовано и добро по питању избеглица.

Како је додао, имајући у виду да иду хладни дани, биће подигнут приврени прихватни центар, највероватније иза хотела Национал, недалеко од аутопута.

Вучић се захвалио и грађанима и организацијама који су помогли избеглицама.

– Желимо им да пронађу своју срећу – рекао је он.

Заједно са Вучићем, мигранте обилазе и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градоначелник Београда Синиша Мали.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Приватна фирма „Галенс“ узурпира Фрушку гору и тражи затвор за еколошке активисте?!

Приватна фирма „Галенс“ узурпира Фрушку гору и тражи затвор за еколошке активисте?!

Власници компаније Галенс упутили су низ тужби против еколошких активиста који годинама указују на нерегуларности …

Адвокатска канцеларија Радић: Зашто је Ана Брнабић у паници и зашто кривицу пребацује на друге?

Адвокатска канцеларија Радић: Зашто је Ана Брнабић у паници и зашто кривицу пребацује на друге?

Када је постављена на место Председника Владе, Ана Брнабић се, како је изјавила, веома изненадила. …

Један коментар

  1. Definitivno, ovaj Vucic ne zna sta govori. Nij ni svestan da je ovim izrecenim glupostima uputio azijatima poziv za masovno okupiranje Srbije. Jadni mi s ovakvom vlascu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *