fbpx

Брнабићка у одбрани плагијатора Синише Малог

4.5
(4)

Синиша Мали остаје у влади, изјавила је за Н1 председница Владе Ана Брнабић и објаснила да је за њу одлука етичког одбора Универзитета у Београду о докторату министра финансија политичка одлука.

Брнабић је то образложила тиме што је четири пута преиначена одлука Факултета организационих наука и два пута мишљење регионалне стручне комисије.

Мали је на претходну одлуку ФОН-а уложио жалбу на 3.000 страна, каже Брнабић и сматра да је Етички одбор до 21. новембра могао само да затражи више времена за одлуку због обима жалбе коју није могао да размотри у кратком року, али је ипак под политичким притиском донео одлуку.

Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду предложио је Сенату Универзитета да поступи по правилнику о поништавању доктората у случају министра Синише Малог јер је утврдио постојање неакадемског понашања у његовом раду.

Kако је изјавила ректорка Универзитета Иванка Поповић, Синиша Мали је прекршио етички кодекс Универзитета јер је без навођења цитирао текстове других аутора.

Докторат министра финансија доведен је у питање пре пет година када су га универзитетски професори оптужили да је плагирао део свог рада.

Н1 Београд

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Владика Јоаникије: Ако се не постигне договор са Владом Црне Горе, настављамо са литијама чим прође опасност од коронавируса

5 (2) Епископ СПЦ будимљанско-никшићки Јоаникије поручио је на интернет литији из манастира Ђурђеви ступови …

Србија: Под ХИТНО потребно формирање владе националног спаса!

4.5 (28) Научни саветник у Институту за физику Слободан Првановић и професор Универзитета у Београду …

Један коментар

  1. Vran vrani oči ne vadi.
    Zato bi bilo dobro da se ispita i tvoje sega-mega-trans-muć američka kursistička takozvana diploma.
    Sve to treba pohapsiti, pa zaposliti preko konkursa stručne ljude sa iskustvom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *