fbpx

Будализми нове владе

0
(0)

Влада Србије усвојила је инструкцију којом је одблокирано учешће Србије на скуповима на којима учествује и Приштина, а која обезбеђује асиметрично представљање привремених косовских институција.

Инструкција, усвојена синоћ, односи се на поступање представника државних органа на скуповима посвећеним регионалној сарадњи на којима учествују представници привремених институција самоуправе у Приштини, саопштено је из Владе.
Ова инструкција обезбеђује асиметрично представљање привремених институција самоуправе у Приштини, и њоме је предвиђено да, поред табле на којој је исписано „Косово *“ (Косово са звездицом) у свим пратећим документима текст фусноте мора бити наведен најмање при првом помињању у сваком појединачном документу.

Ова инструкција је донета са циљем отклањања штете настале одсуствовањем представника државних органа са регионалних скупова. Одсуствовањем са регионалних скупова, на основу обавезе произашле из претходне инструкције, представници Републике Србије били су лишени могућности да на њима заступају државну политику према Косову и Метохији и интересе Републике Србије.
Такође, одсуствовањем са регионалних скупова, Република Србија је имала директне и индиректне економске штете.
Представници државних органа обавезани су да код домаћина скупова и представника Европске уније инсистирају на доследној примени представљања привремених институција самоуправе у Приштини, без истицања заставе и других обележја, а захтеваће се и присуство представника УНМИК-а.

У случају да представници привремених институција самоуправе у Приштини нису представљени у складу са овом инструкцијом, представници државних органа Србије напустиће скуп уз писани протест организатору.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је Танјугу да је инструкција Владе Србије о регионалном представљању Приштине показала да је ово озбиљна влада и Србија држава која поштује своје потписе.
Према његовим речима, ради се о наставку спровођења постигнутих споразума у коме држава Србије себи омогућује да буде важан фактор на свим регионалним форумима и уједно да привремене институције Приштине не могу више да имају тај луксуз да буду тамо где Србија није.

 

Дневник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић одбио да прими представнике Срба из Црне Горе, плаши се корона вируса

5 (3) Састанак предсједника Србије АлександраВућића са представницима Срба из Црне Горе, који је требало …

ИНТЕРВЈУ: Вилибалд Ерић – Вучић је криминалац, издајник и велики лажов?! (видео)

4.5 (2) Гост Славија инфо био је продуцент и бивши члан председништва СНС Вилибалд Ерић. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *