БУДУЋНОСТ У КОЈУ ВЕРУЈЕМО! Ево зашто ће 2015. бити тежа и од деведесетих

БУДУЋНОСТ У КОЈУ ВЕРУЈЕМО! Ево зашто ће 2015. бити тежа и од деведесетих

0
(0)

Долазе тешка и оскудна времена – то је општа оцена када се говори о ономе што грађане Србије чека у 2015. години. Додатни пад стандарда и губитак посла су најизвеснији сценарији у наредних годину дана, пишу 24 сата.

Сиромаштво у 2015. години

Економиста Љубомир Маџар за лист „24 сата“ каже да ће на квалитет живота утицати пад вредности динара у односу на евро и смањење плате и пензије. У преводу, веће рате за кредит и мање меса на трпези.
Евро

У години пред нама очекује се даљи пад вредности домаће валуте, који ће за собом повући пре свега раст цена и пад куповне моћи. Очекивани просек вредности динара у односу на евро је 121 динар. Оваква ситуација ће највише погодити оне који су се задужили у девизама.
Плате

За запослене у јавном сектору, као и за пензионере, нема недоумица око висине зарада. Њихова судбина је већ решена у овој години. Смањење плата за 10 одсто остаће на снази и у 2015. Тако ће, на пример, сви који су примали 40.000 динара, током целе следеће године добијати 4.000 мање.
Куповна моћ

Ова година није донела велику инфлацију која са собом носи и раст цена. У 2015. запослени у јавном сектору и пензионери улазе, међутим, са мањим примањима, што ће се свакако одразити на куповну моћ.
Отпуштања

Буџетом за 2015. Влада Србије планира да смањи издвајања за зараде у јавном сектору и то рационализацијом броја запослених. Према нашој рачуници, без посла би требало да остане око 7.000 људи.

 

24сата.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Иако подаци РЗС показују да се сиромаштво смањује, две трећине грађана "једва саставља крај са крајем"

Иако подаци РЗС показују да се сиромаштво смањује, две трећине грађана „једва саставља крај са крајем“

5 (3) Стопа сиромаштва константно пада, прошле године у ризику од сиромаштва било је 23,2 …

Републички завод за статистику: Четвртина становништва у Србији у ризику од сиромаштва!

Републички завод за статистику: Четвртина становништва у Србији у ризику од сиромаштва!

4 (2) Стопа ризика од сиромаштва у Србији је прошле године износила 23,2 одсто и …

16 Коментара

 1. trideset godina ovde nista ne valja pa cu da se potresem za sledecu.Ma daj….

 2. trideset godina ovde nista ne valja pa cu da se potresem za sledecu.Ma daj….

 3. 7.000 parazita na drzavnim jaslama manje, ovo i nije lose mada mislim da nije istina.Istina je samo da ce broj penzionera da se smanji tako sto ce mnogi da pomru od gladi a za parazite kao i obicno uvek ima..Otmi postenom i daj parazitu.Renoviranje kancelarije neke agencije za sviranje kurcu kosta ko 100 penzionera da se hrane celu godinu.Sto manje parazita ,manje ce morati da otimaju postenim ljudima.Mada EU forsira parazitizam kao ideologiju tako sigurno svaka sledeca godina ce biti sve gora i gora..

 4. 7.000 parazita na drzavnim jaslama manje, ovo i nije lose mada mislim da nije istina.Istina je samo da ce broj penzionera da se smanji tako sto ce mnogi da pomru od gladi a za parazite kao i obicno uvek ima..Otmi postenom i daj parazitu.Renoviranje kancelarije neke agencije za sviranje kurcu kosta ko 100 penzionera da se hrane celu godinu.Sto manje parazita ,manje ce morati da otimaju postenim ljudima.Mada EU forsira parazitizam kao ideologiju tako sigurno svaka sledeca godina ce biti sve gora i gora..

 5. ZATO SU DOVELI FBA ALI IM NI TO NECE POMOCI BICE SVASTA STA NAM RADI OVA VLAST SAMO TRPAJU SEBI U DJEPOVO PORED SLEPOG NARODA I CUTE

 6. ZATO SU DOVELI FBA ALI IM NI TO NECE POMOCI BICE SVASTA STA NAM RADI OVA VLAST SAMO TRPAJU SEBI U DJEPOVO PORED SLEPOG NARODA I CUTE

 7. hhahahhahahah….pa ja sam prekaljen borac…..25 godina slusam pricu o boljoj ili losijoj sledecoj godini….

 8. hhahahhahahah….pa ja sam prekaljen borac…..25 godina slusam pricu o boljoj ili losijoj sledecoj godini….

 9. pa ništa novo… ja odavno svaku staru godinu ispraćam sa tugom jer nova koja dolazi je tradicionalno gora… 🙁

 10. Drzavna administracija Srbije je za 300 miliona stanovnika. U kancelarijama sede jedni drugima u krilu.

 11. 7000 parazita neka idu da reda na selo da or da seju pa nece gladovati.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend