Ципрас као тројански коњ светске закулисе избрисао је Грчкој четвртину БДП-а док незапослност вртоглаво расте

Ципрас као тројански коњ светске закулисе избрисао је Грчкој четвртину БДП-а док незапослност вртоглаво расте

Грчка је изгубила четвртину бруто друштвеног производа а незапосленост вртпглаво расте, изјавио је грчки премијер Алексис Ципрас у четвртак у Давосу и додао да званична Атина прихвата инсистирање европских партнера да Међународни монетарни фонд (ММФ) надзире пакет помоћи додељен тој земљи.

Ципрас је на Светском економском форуму у Давосу апеловао на Европу да покаже више солидарности и да изради координисану стратегију привредног раста, истичући да је Грчка у протеклим годинама предузела велике напоре за реформисање сопствене привреде и да је прошла кроз невиђену кризу.

– Изгубили смо 25 одсто нашег бруто домаћег производа, а незапосленост се винула у небеске висине – навео је он на панелу на којем учествује и немачки министар финансија Волфганг Шојбле.

– Грчкој су потребне значајне структурне реформе. Сви морамо да схватимо да одмах поред уравнотеженог буџета, морамо имати и привредни раст – казао је Ципрас и додао да се званична Атина мора изборити са корупцијом, и радити на подстицању инвестиција.

Грчки премијер је изјавио и да званична Атина прихвата инсистирање европских партнера да Међународни монетарни фонд узме учешћа у надзору пакета помоћи додељеног Атини.

– Водили смо дуге разговоре, чули смо различите ставове. Поједини партнери су тражили да ММФ буде укључен, а ми смо се сагласили ради постизања споразума. Сада радимо све што је у нашој моћи да имплементирамо овај споразум – нагласио је Ципрас.

Шојбле је, са друге стране, рекао да су немачки и други парламенти европских земаља пристали да помогну Атини, под условом да ММФ остане укључен у програм.

Ципрас је, такође, позвао Европу да покаже више солидарности, да изради координисану стратегију раста, и да помогне у смањењу неједнакости између чланица на северу и југу.

Вестионлине

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ципрасова Сириза се претворила у снагу за наметање захтева грчких поверилаца

Ципрасова Сириза се претворила у снагу за наметање захтева грчких поверилаца

ПОСЛАНИЦИ грчког парламента усвојили су вечерас закон који предвиђа нове мере штедње и повећање пореза …

Ципрас се оградио од народа и изводи „реформе” сличне Вучићевим

Ципрас се оградио од народа и изводи „реформе” сличне Вучићевим

Као и Александар Вучић пре њега, и он је по инструкцијама Запада ударио на садашње …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *