fbpx

Цветковић разговарао са мисијом ММф-а

0
(0)

БЕОГРАД – Премијер Србије и министар Финансија Мирко Цветковић разговарао је данас са техничком мисијом Међународног монетарног Фонда (ММф) коју предводи Зузана Мургасова.

На састанку је било речи о спровођењу договорених мера Фискалне политике, буџету за 2012. годину, макроекономском оквиру за 2012. годину, као и низу структурних реФорми које је Србија у претходном периоду спровела.

У наредним данима представници ММф-а детаљније ће разговарати о свим тим питањима са представницима Министарства Финансија, саопштила је владина Кенцеларија за сарадњу с медијима.

Званични разговори представника Србије с мисијом ММф-а почели су јутрос пленарним састанком у Народној банци Србије.

Разговори српских власти с мисијом ММф-а, ради постизања договора од значаја за завршетак првог разматрања резултата у спровођењу актуелног стендбај аранжмана, започели су 2. Фебруара у Београду и трајаће до 9. Фебруара.

Аранжман са ММф-ом који је Србији одобрен 29. септембра 2011, у износу од 935,4 милиона специјалних права вучења (око 1,1 милијарда евра), закључен је из предострожности, односно без намере да се средства користе осим у случају платнобилансних потреба земље.

У оквиру првог разматрања аранжмана, разговори с мисијом ММф-а обављени су у новембру у Београду, с тим што је доношење одлуке о завршетку разматрања, првобитно планирано 23. децембра на Одбору извршних директора ММф-а, одложено до успостављања усаглашеног става две стране о Фискалној политици за текућу годину.

 

Танјуг


Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПОХАПСИТЕ ИДИОТЕ који су извели 3.000.000 људи на лажне изборе а сутра поново уводе ванредне мере!

4.7 (12) Председница Владе Србије Ана Брнабић најавила је да ће на седници Кризног штаба …

ЕУ БЛОКИРАЛА ПРЕГОВОРЕ: „У Србији нема владавине права и борбе против криминала“

4.6 (17) Само дан након што је Александар Вучић поручио из Брисела да ће Србија …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *