fbpx

ДАНАК У КРВИ: Покрадена и продата српска деца не смеју да остану тајна!

0
(0)

Неизвесно формирање комисије за случајеве евентуалне отмице деце. Павловић: Не треба доносити никакав закон, држава да нам каже истину

МЕШОВИТА комисија која би истражила појединачне случајеве евентуалне отмице деце још није формирана, иако је то најављено средином прошле године. Ситуација се додатно закомпликовала због предлога надлежних да изнад мешовите буде државна комисија, која би целокупне резултате истраге прогласила државном тајном – тврди, за “Новости”, Радиша Павловић, председник Удружења за истину и правду о бебама.

То удружење неће дозволити да се поново сахрани истина, наглашава Павловић, и указује на то да неко за злочин мора да одговора.

– Не треба доносити никакав закон – тврди Павловић. – Имамо Устав и Закон о сузбијању организованог криминала. Нама треба механизам и надзорно тело да причу изгурамо до краја, а држава би морала да нам каже истину о томе шта се догодило са нашом децом.

Како је раније договорено, мешовита комисија би требало да обухвати представнике тужилаштва, министарстава здравља, правде, затим министарстава за рад, запошљавање, социјалну заштиту и борачка питања, као и за државну управу и локалну самоуправу, и, наравно, саме родитеље. Министарство правде је, с друге стране, већ спремило закон о бебама и послало га у скупштинску процедуру, али је он повучен с формирањем нове владе, па се очекује да се ускоро неизмењен пропис поново пошаље пред посланике.

Иначе, Комитет министара Савета Европе крајем прошле године је затражио да се хитно предузму неопходне мере за усвајање закона о несталим бебама у циљу расветљавања судбине деце која су наводно нестала из српских породилишта. У закључку је такође наглашено да ће на следећем састанку Комитета у марту 2018. бити утврђено да ли је Србија испунила ове обавезе и разматрано да ли треба предузети неке друге активности.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Болесна Вучићева услуга браћи арапима и поклон Етихаду: Пијте браћо, све Србија плаћа

5 (5) Србија је кроз директне субвенције већ уложила око 100 милиона евра у „Аир …

Деца нам знају више страних, него српских речи: Ми наше писце бришемо, а Хрвати их присвајају!

5 (6) ДОК се ми одричено наших писаца, великана који су вековима припадали српској књижевној …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *