fbpx

Ди је Ваш новац? Пајтић њиме финансира хрватске фирме

0
(0)

Покрајински одбор Демократске странке саопштио је данас да је докапитализацијом “Тесла банке” у Хрватској смањен оснивачки удео Војводине у тој банци са 76 одсто на 26 одсто, и запитао да ли то Демократска странка Србије не схвата или то питање политички злоупотребљава.

“Тесла банка” је (основана 2011. године) и у међувремену докапитализована, па су њени акционари постале хрватске компаније као што су ‘Звијезда’, ‘Кончар’ или ‘Ђуро Ђаковић’, али у том процесу учествовао и Фонд за развој Србије, наведено је у саопштењу Покрајинског одбора ДС.

“Знају то добро функционери ДСС-а али, по обичају, потцењују Војвођане и покушавају да им продају рог за свећу. Тако се пројекат, чија је основна мисија да помогне Србима у Хрватској, уз учешће институција и привреде и Србије и Хрватске омаловажава и злоупотребљава у политичке сврхе”, наводи ДС.

Поводом питања која је протеклих дана поставио портпарол Покрајинског одбора ДСС Миленко Јованов у вези са “Тесла банком” и капиталом покрајине у њој, Покрајински одбор ДС у саопштењу оцењује да ДСС третира грађане Војводине “као да су недозрели и необразовани”.

Јованов је, на конференцији за новинаре, затражио од председника Владе Војводине Бојана Пајтића да објасни како је покрајина у протекле две године изгубила већински удео у „Тесла банци“ и најавио да ће ДСС на следећој седници Скупштине Војводине тражити извештај покрајинске владе о том „историјском“ пројекту Пајтића и његове власти.

У саопштењу Покрајинског одбора ДС додаје се да ДСС, уместо да пита садашњу власт у Србији „зашто и она не притекне у помоћ Србима повратницима у Хрватској, ДСС једну племениту идеју подвргава руглу и злоупотребљава је у страначке сврхе“.

С друге стране, демократе изражавају и сумњу да можда Д С С заиста не схвата како се то оснивачки удео у некој банци, њеном докапитализацијом процентуално смањује.

“Ако то заиста не разумеју, нека на следећем састанку покушају да реше овај математички задатак: ако мали Воја у корпу стави једну јабуку а мали Борко још једну, онда ће обојица имати по 50 одсто јабука у корпи. Када мали Миленко у корпу убаци још две јабуке, колико ће у процентима имати мали Воја”, пита шаљиво Покрајински одбор ДС.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Хрватска, БиХ и Мађарска „гурају“ мигранте назад у Србију

5 (1) У Србији је ове зиме од 6.500 до 7.000 миграната, што је највише …

Етички одбор ДС донео препоруку да Гордана Чомић буде искључена из странке

5 (1) Етички одбор Демократске странке донео је вечерас препоруку да посланица Гордана Чомић буде …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *