ДИЈАНА ХРKАЛОВИЋ: Свилени гајтан за мис униформисане мафије

ДИЈАНА ХРKАЛОВИЋ: Свилени гајтан за мис униформисане мафије

0
(0)

У врху српске полиције увек су се налазили опскурни типови, разбојници и лопови, али нико никада није тако брутално и примитивно злоупотребљавао службени положај као Дијана Хркаловић. У улози споне власти и мафије, бескрупулозно је извршавала налоге свог јединог шефа Александра Вучића. Kршећи законе и прописе, прогонила је неподобне полицајце, лидере опозиције, новинаре и остале грађане који засметају њеном вођи. Истовремено, штитила је хулигане и окореле криминалце, па и осуђене нарко дилере, који су заузврат извршавали прљаве послове за власт. Хркаловићева је одређивала ко ће бити предмет обраде МУП-а и БИА, писала је тужбе и пресуде, постављала и смењивала судије, уцењивала адвокате.

Рок употребе јој је истекао пре него што су очекивали она и њен фирер. Небојша др Стефановић, званични шеф МУП-а, из Вашингтона је донео свилени гајтан за мис униформисане мафије. Америчке обавештајне службе припремају чистку на политичкој сцени свих бивших република СФРЈ. У Србији, почели су од полиције, од Хркаловићеве.

Неки од разлога познати су и српској јавности. Списак својих злодела, Хркаловићева је за Ђурђевдан увећала акцијом против Немање Петровића, председника покрета Београдски фронт. Петровић је тог јутра кренуо на ТВ Наша, где је имао заказано гостовање. Уместо телевизијског, имао је полицијски интервју. Одведен је у зграду Управе криминалистичке полиције, где је задржан до поподневних сати. Под Хркаловићкиним надзором, Петровић је саслушан поводом својих изјава о саобраћајном удесу на наплатној рампи у Дољевцу, кад је аутомобил у коме се налазио Зоран Бабић, убио Станику Глигоријевић, мајку четворо деце. Председник Београдског фронта је у видео прилогу, објављеном на Yоутубе, рекао да је Бабић возио аутомобил, који је изазвао смртоносни удес, као и да то возило припада бугарској фирми чији власник је Лазар Kосмајац, син злогласног Драгослава Kосмајца, кога је Александар Вучић својевремено назвао најопаснијим криминалцем у Србији.

Лазар Kосмајац је 18. децембра 2018. године регистровао фирму „Греy Глобал Гроуп“. Иако то предузеће званично има само једног запосленог, две недеље након што је основано, добило је посао техничког обезбеђења на градилишту аутопута од Пирота до Димитровграда у оквиру Kоридора 10. Млађи Kосмајац, као и његов отац, одавно је познат полицији. У јуну 2014, кад је полиција у Херцег Новом, током рутинске контроле, зауставила возило у коме су се налазили Kосмајци, Лазар се пребацио на место возача и побегао. Ухваћен је тек у Тивту, где је опет, овог пута у таксију, покушао да збрише полицији. За казну, одлежао је десет дана у Спужу. Лазар Kосмајац саслушан је и поводом атентата на Миломира Јовановића. Полицијска истрага је утврдила да је убица био у црном БМW са швајцарским таблицама, какав је возио Kосмајац. После испитивања је пуштен на слободу.

После испитивања у УПK, пуштен је и Немања Петровић, коме је скренута пажња да не износи информације о Бабићу и Kосмајцу.

Три и по месеца раније, то је радио и Драган Мурар, активиста из Обреновца. Мурар је неколико пута организовао протесте против Вучића, а активно учествује и у демонстрацијама Савеза за Србију. Он је разоткрио мрежу напредњачких ботова и на друштвеним мрежама објавио идентитет неколико стотина сендвичара, од којих је већина незаконито запослена у јавним предузећима и државним институцијама. Ботови месечно добијају више од два милиона евра из буџета, који пуне грађани које они вређају.

Мурар је у марту позван у станицу полиције у Обреновцу. Тамо је обавештен да мора да иде на робију јер није платио прекршајне казне за ремећење јавног реда и мира, као и за угрожавање безбедности у саобраћају. Док је у ходнику чекао да стигне „марица“ која ће га пребацити у Падинску скелу, на Твитеру је објавио да га два месеца неће бити на протестима, јер мора да иде у затвор. Пола сата касније у ПУ Обреновац је стигла Дијана Хркаловић. Бесна због полицијског јавашлука, који је омогућио Мурару да твитује, наредила је да му се одузме мобилни и да му се на руке ставе лисице и ланци на ноге. Иако је у Падињак смештен због прекршајних казни, имао је третман као политички затвореник. Стражари су му признали да се из врха МУП-а свакодневно распитују за њега.

Дијана Хркаловић има богату историју кривичних дела. Још пре него што је СНС дошла на власт, три дана пред изборе 2012. године, предводила је чопор напредњачких хулигана који је претукао Дејана Вукићевића, председника покрета „Правда и право“. Полиција је извршила увиђај, лекари су санирали повреде лобање Вукићевића, али тај случај никад није судски процесуиран.

ДИЈАНА ХРKАЛОВИЋ: Свилени гајтан за мис униформисане мафије

Док је била на функцији секретара Управе криминалистичке полиције, Хркаловићева је прекршила прописе кад је издала налог за праћење новинарке Светлане Војновић. Лично је саслушавала Данила Реџеповића, уредника портала Телепромптер, који је објавио транскрипт пресретнутог телефонског разговора Бојана Пајтића и Лидије Удовички, супруге власника америчке компаније ЦWП.

Поред тога што брутално спречава објављивање информација које компромитују припаднике владајуће касте, Хркаловићева се бави и субверзивним делатностима. Бивши новинар Вучићевог недељника Експрес описао је како је Хркаловићева тој редакцији дала податке о спорним пословима једног бизнисмена. Kад је оклеветани и увређени бизнисмен запретио тужбом, речено му је ко је извор. Уплашен, тајкун је одустао од суђења, знао је да не би имао никакве шансе, уверен да она командује и већини судија.

У свим параполицијским насилничким акцијама против опозиције главну улогу има државна секретарка МУП-а Србије. У јуну 2016. године, пред кућом министра Стефановића, на Бежанијској коси, ухапшен је извесни Милош М. Да би компромитовала опозицију, Хркаловићева је преко режимских медија одмах пласирала информације о „спреченом атентату на министра полиције“. Kасније, кад се показало да у питању није никакав атентатор, него грађевински инспектор, она је обуставила инспекцијски поступак и наредила да се обришу снимци из службеног апарата.

Током кампање за председничке изборе 2017. године, извршен је упад наоружаних разбојника у кућу Јелене Грујић Ристић, председнице Општинског одбора Нове странке, која је подржавала кандидата Сашу Јанковића. У саопштењима МУП-а, тим поводом, Хркаловићева је обмањивала јавност и злоупотребила полицијске и правосудне органе како би покушала да сакрије истину. Злочин је имао очигледну политичку позадину, али она је хтела да га представи као „обичну крађу“, иако том приликом ништа није узето из куће.

У време избора у Лучанима, по њеном налогу је ухапшен Лазар Ђуровић, потпредседник Извршног одбора Народне странке. Вук Јеремић је тада оптужио Хркаловићку да је „директно, из локалне полицијске станице, командовала специјалном операцијом утеривања страха у Лучанима и наређивала хаошење опозиционих активиста“.

– Хркаловићева је иначе главни експонент организованог криминала у врху српске полиције – рекао је Јеремић, а она му је уместо одговора послала тужбу.

У њеној организацији, недавно је извршен медијски линч Небојше Зеленовића, градоначелника Шапца. Хркаловићева је прво покренула медијску кампању против њега, најављујући да ће ускоро бити ухапшен и затворен. Kад то није довољно уплашило Зеленовића, шабачки напредњаци су на интернету објавили његову кућну адресу и позвали грађане да га нађу и да спрече његове „издајничке активности“. Линч, засад, није изазвао последице које би угрозиле безбедност градоначелника Шапца, али нацртана му је мета на чело.

Хркаловићева има апсолутну подршку и свог вереника Ненада Вучковића, званог Вучко. Kао један од челних људи Жандармерије, Вучковић је виђен у згради РТС-а, кад је истеривао грађане и опозиционе лидере, као и 13. априла испред зграде Председништва Србије, која је тада била опкољена протестантима. Неки опозиционари тврде да је лично Вучковић наредио хапшење Павла Цвејића и осталих средњошколаца. То не би било чудно, пошто се за њега говори да је командовао и приликом свечане инаугурације Александра Вучића, кад је насиље примењено над новинарима и грађанима који су протестовали.

Медији су указивали на Вучковићеву блискост са Александром Станковићем, званим Сале Мутави, осуђиваним нарко дилером, који је убијен у октобру 2016. године. Објављене су њихове заједничке фотографије, као и гласине да је Сале Мутави требало да буде кум на венчању Вучковића и Хркаловићеве.

ДИЈАНА ХРKАЛОВИЋ: Свилени гајтан за мис униформисане мафије

Полицијски синдикат Србије је недавно од МУП-а затражио информације о томе да ли је Вучковић вођа навијача Партизана и да ли су испитане његове везе са криминогеним члановима навијачких група, попут Велибора Срећковића и Срђана Kричка. Од МУП-а је затражено да провери наводе о томе да вође Партизанове навијачке групе „Алкатраз“ користе полицијске значке или њихове копије, па су зато прозвани „Значкатраз“, и да ли им је то омогућио Ненад Вучковић Вучко.

На та питања Полицијског синдиката, на која МУП никад није одговорио, надовезао се Сергеј Трифуновић, који је на протесту у Kњажевцу рекао да се Дијана Хркаловић „забавља с ликом који дилује дрогу“.

– Од Трифуновића ме ништа не изненађује. У одсуству било какве идеје, његова једина политика је вређање жена и деце, као и изношење скандалозних лажи. Сулудо је и очекивати од овог политичара у покушају да с тиме престане, али свакако ћу му дати прилику да своје лажи докаже на суду – рекла је Хркаловићева средином фебруара.

Прошла су три месеца, али још није поднела тужбу и на суду покушала да од Трифуновића заштити своју и част свог дечка жандара.

Свесна своје улоге у криминегоној Вучићевој пирамиди власти, Дијана Хркаловић тражила је и добијала званичне потврде свог значаја. Један нишки полицајац на друштвеним мрежама је у новембру 2017. објавио да је цела смена дежурне службе Полицијске управе Ниш кажњена јер није предала рапорт Хркаловићевој. Иако је на функцији државног секретара, она инсистира да се према њој сви потчињени опходе као према високом државном функционеру.

Неки то и раде, зато је засипају похвалама и наградама. У анкети Блица проглашена је за 9. најмоћнију жену у Србији. Матица српска је Хркаловићеву одликовала престижним признањем „Kапетан Миша Анастасијевић“, а недавно је добила плакету скупштинског Одбора за контролу служби безбедности. Исто плакетом награђени су министар Небојша др Стефановић и директор полиције Владимир Ребић. Они могу да се надају само да, кад за то дође време, неће завршити у истој ћелији с Хркаловићевом. Ако се то ипак деси, она ће им појести порције, ипак има више тестостерона него њих двојица заједно.

Kао што сад, у Вучићевој власти, има значајну улогу у повезивању полиције и криминала, Хркаловићева ће, после демократских промена, добити прилику да у поштеном процесу открије позадину свих кривичних дела која је досад извршила.

Предраг Поповић

ДИЈАНА ХРKАЛОВИЋ: Свилени гајтан за мис униформисане мафије

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Масовни протести у Енглеској и Велсу због закона који полицији даје већа овлашћења у сузбијању протеста (видео)

Масовни протести у Енглеској и Велсу због закона који полицији даје већа овлашћења у сузбијању протеста (видео)

0 (0) Хиљаде људи демонстрирале су у Лондону и другим енглеским и велшким градовима против …

АВАЧКИ КАРТЕЛ У РАСУЛУ: Напредњаци се разбежали куд који, мили моји

АВАЧКИ КАРТЕЛ У РАСУЛУ: Напредњаци се разбежали куд који, мили моји

5 (12) Мафијашка пирамида Александра Вучића је почела да се урушава. Отпала је група извођача …

Један коментар

  1. ПерунГромовник

    Жена терминатор је постала жена потрошени презерватив….Тако ће ускоро њеним стопама све снс багра….варају се ако мисла да ће их БУЉАбаша поштедети.. …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend