fbpx
Насловна / Србија / Додатних 34 милиона динара за уређење Трга републике

Додатних 34 милиона динара за уређење Трга републике

Град Београд платиће скоро 34 милиона динара више за уређење Трга републике аустријској фирми Штрабаг, која је била извођач радова, сазнаје Нова економија.

Нова економија пренела је да ће се због додатних, непредвиђених радова цена изградње увећати за 33,8 милиона динара и на крају износити 802 милиона, а наводи се у одлуци Дирекције за грађевинско земљиште на порталу Управе за јавне набавке.

У Одлуци о измени уговора о јавној набавци наводи се да је укупно повећање трошкова износило 70 милиона динара, али да је било и умањења трошкова од 36,2 милиона, те и да тај мањак, како се тврди, „не утиче на квалитет осталих радова“.

Наводи се да је до појаве вишка односно мањка радова дошло из више разлога, а главни је „неусклађеност пројектно техничке документације … са стварним стањем на терену“.

„Kако је извођач радова у току извођења земљаних радова наишао на остатке Стамбол капије, дошло је до појаве вишка радова, а по захтеву Завода за заштиту споменика културе Града Београда који је издао услове за радове на археолошким ископавањима и конзервацији остатака Стамбол капије, а која нису била предвиђена пројектом“, наводи се у одлуци.

Додаје се да је археолошким ископавањем утврђено да положај капије не одговара пројектом предвиђеној локацији, па је по захтеву Завода било потребно изместити све инсталације из археолошке зоне.

Највећи додатни трошкови односе се на изградњу саобраћајница, саобраћајне сигнализације и опреме, водовода и канализације и трасе телекомуникационе кабловске канализације.

Нова економија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПОЧЕЛЕ СУСПЕНЗИЈЕ Запослени „Поште“ који су наставили штрајк – кажњени (фото)

4.3 (13) Део запослених у „Пошти Србије“ који су одбили потписивање радних налога, суспендовани су …

Естрада, курве и политичари на апанажи у Поштама Србије

4.8 (46) Списак звезда и звездица српске естрадне сцене на плати у ПОШТИ Србије Списак …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *