fbpx

ДОК СЕ ДЕЦА ЛЕЧЕ СМС ОНА АРЧИ ПАРЕ ГРАЂАНА! Зорана спискала 4.000.000 НА ПРИВАТНЕ ДОКТОРЕ

0
(0)
Иако већ имају плаћено здравствено осигурање, 350 радника Министарства грађевинарства иде и на систематске прегледе код приватника о трошку пореских обвезника

Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, почастила је недавно, о трошку грађана Србије, запослене у свом министарству комплетним систематским прегледом у приватном дому здравља, а ово луксузирање коштаће грађане тачно 3.989.880 динара!

По особи 11.000 динара

Михајловићева је, наиме, у циљу превенције и очувања здравља, организовала за око 350 радника министарства на чијем је челу специјалистичке прегледе у приватном дому здравља и лабораторијске анализе у приватној лабораторији, и захтевала да комплетан систематски преглед радник може да обави у току једног дана, и то од 8.00 до 17.00 часова.

На тај начин су државни службеници, иако имају здравствено осигурање, добили прилику да без чекања и заказивања провере своју крвну слику, вид и густину костију, али и да ураде бројне ултразвучне прегледе.

Сваки Зоранин радник коштаће нас преко 11.000 динара, што је, бар према ономе што се до сада зна, апсолутни рекорд кад је у питању разбацивање на приватне докторе.

Кад се томе дода да данас, у 21. веку, лечимо тешко болесну децу скупљањем новца у СМС и хуманитарним акцијама, овакав начин трошења државних пара је за сваку осуду.

У Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре кажу да је све у складу с важећим законским прописима.

Превентивно

– У складу са Актом о процени ризика радних места и радне околине и препоруком специјалисте медицине рада да послодавац организује и обезбеди из својих средстава заштиту здравља запослених, путем обављања превентивних прегледа, планиран је и организован систематски преглед за запослене – наводе у министарству.

Раширена пракса
ТАБАКОВИЋЕВА И БАЈАТОВИЋ СЛАЛИ СВОЈЕ

Пре Михајловићеве, милионе динара за необавезне прегледе запослених у истом дому здравља и истој лабораторији у којој се прегледају и Зоранини радници прошле године оставили су и ЈП „Србијаводе“ и Национална служба за запошљавање, док је праксу организовања систематских прегледа у приватним домовима здравља прва започела још 2008. Канцеларија за европске интеграције, на чијем челу је тада била Тања Мишчевић, а затим су тај пример кренули да следе и „Србијагас“, Народна банка Србије, Министарство просвете.

Милојко Арсић
НЕКА ВРСТА КОРУПЦИЈЕ

Милојко Арсић, професор Економског факултета у Београду, у разговору за Курир каже да овакво понашање државних институција може да упућује и на неку врсту корупције.
– Уколико систематски прегледи могу да се обаве у државним домовима здравља, а притом се јавна предузећа и институције опредељују за приватнике, онда је несумњиво да постоји нека врста договора између оног ко тражи услугу и оног ко је за услугу ангажован. Нарочито што државни органи својим понашањем ни на који начин не би смели да подстичу рад приватног здравственог сектора – објашњава Арсић.

Курир

фото: Зорана Јевтић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Васко Васовић, кандидат за директора РТС-a: РТС ће да пукне као експрес лонац

4.7 (15) Kонкурс за генералног директора Радио-телевизије Србије је најобичнија фарса. Сад се ближи тренутак …

Весић комуналној милицији у Београду купио луксузне Ленд ровере за 2,5 милиона евра

0 (0) Kомунална милиција у Београду добила је нова возила са специјалним камерама која ће …

6 Коментара

 1. Господин Арсић је вероватно у праву. Трипут погађајте ко је најновији власник установа у којо се министарка и њени кадрови систематски прегледали….

 2. Ова багра је зрела за убити …

 3. Pa i najnaivnijem je jasno da se radi o poslu „po učinku“, učinim ja tebi, učiniš ti meni. Najklasičniji vid korupcije. Mi se kod vas pregledamo, damo 4 a ti meni vratiš 1 milion. Samo šta radi u tom ministarstvu 350 ljudi. Ne samo da primaju plate ni za šta, već svojim delovanjem čine samo propast Srbije. Mozak im treba kontrolisati a ne krvnu sliku.

 4. Народ простодушан и наиван, ко вели да макнемо ове жуте, који су превише забрљали, па макар изабрали и црног ђавола.
  Међутим, није веровао да ђаво може да буде толико црн.
  Поред тога, народ верује да ће власт да ради у корист државе и народа.Чак верује и у све политичарске приче.
  Међутим, и најтупавијима је јасно да су они дошли на власт ни због народа, ни због Србије, већ ИСКЉУЧИВО РАДИ СЕБЕ, СВОЈЕ ФАМИЛИЈЕ, ПРИЈАТЕЉА, КУМОВА, ПОЗНАНИКА и на крају због СВОЈИХ бирача.
  Они више и не крију злоупотребе свога положаја, јер је тужилаштво и судство потпуно у њиховим рукама и раде по директиви: кога хапсити, притворити, оклеветати, осудити, пустити, па поставити га за министра,…
  Лепо се намештају, бирају функције, измишљају агенције, одборе, комисије,…радна места где се ништа не ради, не присуствује, а прима велика плата и преко 10.000 евра!
  Тако и ја наиван, послах много осуђујућих коментара због батинања бата Андреја (не због њега, нити због бате, већ због начина како доби батине), али су они изгледа знали шта раде и кога млате, а вероватно и зашто.
  Али се показа да је бата велики играч уз брата и да су се лепо удомили у сваком доброприходованом послу.Од Србије направише себи мајку, а нама маћеху.
  Тома Диплома фино обезбеди своје дечаке, па ни пет, ни шест, постави клинца за градоначелника, не неког Великог Градишта, већ Крагујевца.“Порасло дете, осамосталило се“.
  Сада измислише и на сва звона (медије) звоне, унеше у Сл.гласник, и обнародоваше да од сада има једна агенција опет са Томом на челу.
  Сад је постало тотално јасно да им ова наша Србија служи као крава музара коју, како чујем, добро музу и за кума Шешеља.Ту у благостању видим комплетну екипу хрватско-босанских четника који су као некога бранили, а сви ти које су бранили, осташе без дома, отаџбине, па и живота.Али за све те неуспехе сада наплаћују од Србије, која их уопште није слала тамо.Добровољно су ишли тамо.

  Своју госпођу обезбеди неком добротворном организацијом, преко које направи по сопственој замисли цркву покајницу, тик поред свога лампека, тако да после сваке чашице љуте или патоке, може да скокне до пољског ВЦ-а, а и до цркве и покаје досадашње па и будуће грехе.Може да нареди и да му по читав дан звоне звона, чисто да обавести околину да је препеченица „Томовача“ пристигла.
  Народу остаје само да се пита:“За ким звона звоне?“Мислим да нама одавно звоне, али их не чујемо, као да су нам уши воском заливене.
  Пошто ће иста таква звона да звоне и у Крушевцу, али у власништву једног другом мајстора и са његовим фрескама на зиду уместо светаца, као и тамо поред лампека, где ће на зиду да буде и икона светог Томе.Али не оног неверног, већ овог овдашњег, алхемичара, специјалисте да од ничега направи добру ракију и специјалисте да својом причом, заједно са својим политичким сином и кумом омађија скоро једну трећину бирачког тела и да вечито гласају за њих.
  Највише нас понижава то што нам се у брк смеју, заје.авају и ј… у здрав мозак, као да смо морони, или експериментални пацови.
  Ако се праве да не мисле као кум им Шешељ и да ништа од њега нису усвојили (што је немогуће), довољна им је једна његова реченица:“Да је народ вуља (руља) и да га само треба замајавати.“
  Добро им иде, као никоме у свету у новијој историји.

  Ако не схватимо да нам је већ одзвонило, да су нам у глави побркали све психолошке и логичке постулате, па не знамо шта је црно, а шта бело, шта добро, а шта није, шта је природно, а шта блудно, остаће нам на грбачи на неодређено време, можда и доживотно.

  Ваљало би да нам у глави зазвони неко наше звонце и да нас упозори колико смо избачени из нормале.

 5. Zorana je samo jedna SAMOŽIVA BEZOSEĆAJNA džukela koja živi na znoju poštenih građana. NJu ništa ne interesuje drugo , osim njenog džepa – dok je na vlasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *