fbpx

Држава није у стању да испуни уговорну обавезу према Фијату

5
(1)

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић оценио је да држава пет година није у стању да изгради пет километара ауто-пута између Kрагујевца и Баточине, иако је изградња те саобраћајница њена уговорна обавеза према Фијату, на основу споразума са том италијанском компанијом о формирању заједничке компаније из 2008. године.

Алексић је на данашњој конференцији за новинаре у Kрагујевцу рекао да је до 2014. године изграђено 20 километара ауто-пута између тог града и Баточине, а да од тада, власт предвођена Српском напредном странком не може да заврши последњу деоницу у дужини од пет километара. Подсетио је, притом да је председник Србије Александар Вучић маја 2017. године рекао да ће та деоница ауто-пута бити завршена до јуна 2018. године а да сада стижу најаве да ће радови бити завршени до краја ове године.

– Ти радови, наравно, нису ни почели, нити фирма, Пред узеће за путеве Kрагујевац, која треба да гради ту последњу деоницу, има икакву најаву опочетку градње.

Чекамо овај ауто-пут, као што чекамо златно доба. И сваке године само што није, рекао је Алексић, констатујући да власт жели да “све време кроз медије” представи стварност другачијом него што јесте , па тако имамо “Потемкинова села” у која се бацају милиони, попут аеродрома ‘Морава’ у Kраљеву који ради само два сата недељно, и то средом од 12 до 14 часова”.

Потпредседник Народне странке упитао је и због чега је градња Моравског коридора поскупела за 300 милиона евра пошто је Законом о Моравском коридору предвиђено кредитно задужење од 800 милиона евра.

– Министарка Зорана Михајловић каже да то можда неће бити та цена и да ће се видети колико ће да кошта када се заврши комплетна пројектна документација. Kад каже да се не зна цифра, ја сам готово сигуран да она неће бити 600 или 700 него може да буде само 900 милиона или чак милијарду евра, упозорио је Алексић и подсетио да је 2014. године једна од три кинеске компаније која је желела да гради Моравски коридор дала понуду од 520 милиона евра, односно да је за изградњу тог и Фрушкогорског коридора од 27 километара, тражила 642 милиона милиона евра. З.Р.

Слепо црево југоситичне Европе

Функционер НС Бојан Марић затражио је данас од актуелне власти у Kрагујевцу да се енергичније бори за интересе Kрагујевчана, те да сопствене интересе подреди интересима грађанима. Позвао је републичку власт да не дозволи да Kрагујевац остане саобраћајно слепо црево Србије и југоисточне Европе.

-То није политичко, већ питање развоја Kрагујевца и Шумадије. Нема развоја у 21. веку без изграђене инфарструктуре, сматра Марић.

Пише: З.Радовановић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„У тиранији нема услова за слободне изборе, Србија више није држава“

5 (18) Група универзитетских професора и интелектуалаца, међу којима су професор Чедомир Чупић, режисер и …

Милорад Грчић у име ЕПС-а са Кинезима потписао прелиминарни споразум о сарадњи на завршетку изградње ТЕ Kолубара Б

4.3 (3) Београд — Јавно предузеће „Електропривреда Србије“ направило је важан корак у обезбеђивању енергетске …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *