Држава производи наоружање – привилеговани профитирају

Држава производи наоружање – привилеговани профитирају

5
(1)

Ваљевска војна фабрика „Kрушик“ продавала је оружје по повлашћеним ценама не само фирми ГИМ већ и другим фирмама, за које се наводи да су веома блиске владајућој Српској напредној странци (СНС) па и да су финансијери те партије, наводи недељник НИН у тексту који ће бити објављен у новом броју у четвртак.

Тај недељник је навео да је Kрушик по повлашћеним ценама оружје продавао ГИМ-у али и фирми Партизан тек и Вектура транс.

„Власник Партизан тека је Слободан Тешић, један од највећих трговаца оружјем са Балкана, док је формални власник Вектура транса извесни Милан Суботић, али извори на које се позива НИН тврде да и ту фирму контролише Тешић, јер је Суботић директор логистике у Партизан теку, а и формално је, пре Суботића, као власник Вектура транса у Агенцији за привредне регистре био уписан Тешић. Саговорници НИН-а тврде да су власници свих побројаних предузећа веома блиски СНС-у, а неки од њих су и финансијери те партије“, додаје се.Оружје је по привилегованим ценама од Kрушика набављала и Интернешнал голден група, регистрована у Абу Дабију, а њен васник је Раде Громовић, који је до 2014. био директор Застава оружја, фирме у којој је сада директор Младен Петковић, до новембра 2018. године први човек Kрушика.

„Да је државна фабрика оружја и муниције Kрушик повлашћеним купцима, међу којима је и приватна фирма ГИМ, коју је заступао отац српског министра полиције Бранко Стефановић, мине продавала по истој цени као државном предузећу Југоимпорт СДПР, прошле године би на рачуне те ваљевске фабрике било уплаћено 11 милиона долара више“, показала је рачуница НИН на основу нових података о трговини оружјем.

НИН наводи да ће у сутрашњем броју објавити и ексклузивне фотографије, на којима се види како се оружје у сандуцима, на којима јасно стоји декларација фирме ГИМ као извозника, утовара у руски авион на нишком аеродрому „Kонстантин Велики“, а крајњи купац је Министарство одбране Саудијске Арабије.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Као прво ко гради те две ветроелектране а као друго колико народ плаћа киловат те зелене струје?

Као прво ко гради те две ветроелектране а као друго колико народ плаћа киловат те зелене струје?

4.8 (5) Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас, …

МАШАЛА, биће шушке! НБС дала посао од 10 милиона евра фирми с једним запосленим

МАШАЛА, биће шушке! НБС дала посао од 10 милиона евра фирми с једним запосленим

4.9 (8) Од 100 највреднијих јавних набавки у 2020. години три је склопила Народна банка …

2 Коментара

  1. KRUŠIK JE TAKO DALEKO; A BLIZU

    Ni slučajno, gospodo, da sumnjate da kadrovi SNS i njihovih najbližnjijih zloupotrebljavaju stranku, rukovodstva, pa i sebe, ne, grešite dušu, po gotovu sa znanjem ΛV. Oni to ne bi uradili ni za čiju, pa i svoju, ljubav. Kada bi tako bilo kako sanjaju zlobne duše, ΛV bi ih napravio lom i grom. Da, “doktor” Stefanović priušti ocu prodaju oružja čak Jemenu, a on i ne zna gde je to, nema šanse da to uradi njegov rođeni otac ili bilo ko od njegovih. Obraz je častan obraz, čist i pošten, a zli duhovi mu pripisuju svašta, najmanje ljudsko i pošteno.

  2. U stvarnosti, sve je obrnuto. Oni su balkanci, ako sada se ne ofajde, kada su na vlasti i oko vlasti, kada će? Došlo je neko vreme „kradi brate bez brige“, sada, po njima, ili nikada. Juriš u poštenu krađu!.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend