fbpx
Насловна / Србија / Војни синдикат тражи анкетни одбор због „катастрофалног стања“ у Министарству одбране

Војни синдикат тражи анкетни одбор због „катастрофалног стања“ у Министарству одбране

4.3
(6)

Војни синдикат Србије затражио је данас од Скупштине Србије да хитно оформи анкетни одбор који ће пред јавности испитати тренутно катастрофално стање у Министарству одбране и све злоупотребе које су последњих година чинили најближи сарадници министра.

Синдикат тврди да неретко добија информације које садрже податке о кршењу прописа, злоупотребе јавних овлашћења, службеног положаја, о наношењу штете Војсци Србије и њиховим припадницима и да је спреман да их уступи тужилаштву.

Најгрубљи облици кршења закона и прописа у Министарству одбране и Војсци углавном долазе од најближих сарадника актуелног министра одбране, и њега самог, и закључујемо да те податке нема сврхе и опасно је, због одмазде, достављати било коме у том министарству, констатује Војни синдикат.

На основу информација и докумената са којима у овом тренутку располаже, Војни синдикат закључује да Министарством одбране руководи и управља оно што је у јавности познато као „организована криминална група“, наведено је у саопштењу. Свако ко се тој групи супростави на било који начин, или укаже на злоупотребе и незаконитости које група чини, бива немилосрдно кажњен, шиканиран, злостављан и прогањан на најгори могући начин, оцењено је у саопштењу.

Појединци из ове криминалне групе, међу којима су најближи сарадници министра, очигледно су у тесној вези и са лицима која раде у јавним тужилаштвима и судовима, са којима договарају како да тужилаштво поступи уколико се против неког од њих поднесе кривична пријава, оптужује Синдикат. Војни синдикат тврди да је велики део информација о злоупотребама и криминалним радњама менаџмента Министарства, итекако познат врху ВБА и Војне полиције, али „од њих и није за очекивати да било шта предузму на заштити система одбране“.

Синдикат у саопштењу апелује да Скупштина, ВБА и тужилаштаво сносе одговорност за нечињење.

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Које територије је Србија унела у Југославију – Историја која се прећуткује (видео)

5 (7) Из емисије Србија Глобал. Говоримо о државном праву Србије које проистиче из докумената …

Нема ни речи о тзв. развојном буџету, Вучић по обичају лаже (видео)

5 (1) Милан Ћулибрк, главни и одговорни уредник НИН-а, о тзв. развојном буџету и најновијом …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *