fbpx

Двери: Вучићев режим је Војску и полицију довео на руб егзистенције

0
(0)

ПОКУШАЈ Вучићевог режима да организовањем контрамитинга синдикалне захтеве војника и полицајаца прикаже као политичке и обмане јавност како Влада води исправну политику уз подршку борачких удружења – опасан је и бахат.

Вучић и Вулин су инструментализовали Савез борачких организација Сабор и натерали ово удружење да одржи тзв. скуп подршке Влади, у исто време и само стотинак метара даље од протеста Војног и Полицијског синдиката, без икакве одговорности и бриге за могућност да дође до сукоба током одржавања ова два скупа. Поново су показали да су спремни да жртвују туђе главе како би задржали фотеље.

Катастрофалан однос Вучићевог режима према нашој војсци и полицији довео је припаднике ових часних професија на руб егзистенције.

Они који су најзаслужнији за нашу безбедност, који свакодневно ризикују своје животе да би штитили нашу грађане и државу, потпуно су обесправљени и понижени.

Интегритет ових професија мора да се одбрани, а војници, полицајци и њихове породице, не само да имају право на пристојан живот, него држава то мора да им обезбеди. Угрожавањем статуса и положаја војника и полицајаца Вучићев режим директно угрожава и безбедност нашег народа, наше деце и наше земље.

Понижавање војника и полицајаца иде тако далеко да они, чак, не смеју да штите своју основну егзистенцију и социјалну сигурност.

Срамна је изјава министра Стефановића који је захтеве Војног и Полицијског синдиката за побољшање материјалног положаја војника и полицајаца оценио као политичке.

Војни синдикат тражи да се повећа основица за плату и да буде 35.000 динара како је и прописано законом, а Полицијски синдикат тражи да премијер испуни обећање које им је дао прошлог децембра и да им исплати једнократну помоћ у висини од 20.000 динара.

Нема одговора на питање – како је могуће да људи из криминогеног миљеа користе војне објекте, војне ресурсе и ко ће да сноси одговорност за то. Напротив, ова чињеница уопште не брине ни Вучића, ни Стефановића, нити министра Ђорђевића, али су зато спремни и да изазову сукобе, ако је потребно, да би сачували своје позиције.

Свој однос према институцијама ове државе Вучић је јасно показао недавно када је покушао да формира напредњачку параполицију. Уништио је све институције с намером да их претвори у приватне, напредњачке феуде, и ту нема места за оне који нису спремни на слепу послушност њему.

Грађани ће ускоро, на предстојећим изборима имати прилику да гласају за промене које нуде Двери, за јаке институције, заштићене грађане, за будућност наше деце и Србије.

(саопштење Српског покрета Двери)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НАЛОГ КРИМИНАЛЦИМА У ПОЛИЦИЈИ Не дати људима вечерас у БГД, спремити провокаторе да изазову сукоб

5 (10) Осванула је среда, 8. јул, после великог 7. јула. Великог, јер је почело …

Због овога ћеш Ребићу са врхом МУП-а и шефовима БГД полиције да РОБИЈАТЕ заједно са Вучићем! (видео)

5 (4) Када полиција брутално премлаћује људе који седе на клупи или леже на земљи, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *