понедељак , 28 септембра 2020

ЕКСКЛУЗИВНО: Андреј Вучић је физички напао Жандармерију уз жестоке претње! (фото)

0
(0)

Када је МУП објавио званична сведочења опружених Жандарма, министар Стефановић је директно укопао премијера Вучића и његовог брата. Њихова сведочења доказују да их је Андреј Вучић први напао!

МУП је јуче објавио изјаве Жандарма који су учествовали у инциденту под називом “Пребијања премијеровог брата”, како га описују режимски медији.

Веома мало људи је од почетка до краја прочитало сведочења Жандарма. Имајући у виду то да је од изузетног значаја да знате шта пише у њиховим изјавама, Телепромптер.рс објављује делове изјава који доказују да је Андреј Вучић иницирао тучу.

Ово су игнорисали СВИ медији.

ЖАНДАРМ 1 – Лице са дуксерицом

Око 11,20 часова приметио сам да се према нама креће група од 4 нама непозната лица. Напред наведена лица су стигла до самог кордона, а обзиром да се ради о лицима која су својим изгледом и понашањем личила на лица којима је намера да покушају да пробију кордон и наруше Јавни ред, од истих лица лична документа су затражили полицијски службеници ЗАМАГЊЕНО ИМЕ и ЗАМАГЉЕНО ИМЕ, у намери да изврше проверу идентитета истих.

Полицијски службеници су се том приликом понашали крајње професионално и уљудно, али су лица одбила да дају било какав идентификациони документ и при том се понашали крајње дрско и безобразно.

Том приликом једно од наведених лица је из џепа извукло предмет за који се није могло претпоставити о чему се ради, али је лице уз претње, псовке и вређење помињало припадност Војсци Србије. Иста лица су у једном направила покрет према кордону, имала намеру да исти кордон пробију, и физички се обрачунају са полицијским службеницима који су били у покрету за интервенцију.

Наведена лица су гласно узвикивала “ко сте ви да нас уопште заустављате” “Знате ли ко смо ми” “вашу јединицу ћу ја да расформирам” и у једном моменту су физички дошли у контакт са полицијским службеницима из кордона у намери да директно својом снагом прокушају да пробију кордон и поремете распоред полицијских службеника.

Једно лице је скочило и преко подигнутих штитова ухватило командира ЗАМАГЉЕНО ИМЕ за формацијску опрему у намери да се са њим физички обрачуна, на себи је имао дуксерицу са капуљачом, истицало се својом грубошћу и насилничким понашањем, тиме пробије кордон и омогући кретање осталим лицима.

У једном моменту док је трајао физички контакт са лицима, исто лице које је претходно физички напало ЗАМАГЉЕНО ИМЕ, по престанку напада на њега, окренуо се и затвореном шаком десне руке ударило ме у браду.

НАПОМЕНА: Овај део изјаве је идентичан у исказима већине припадника Жандармерије који су учествовали у инциденту.

Андреј Вучић је тог дана био ЈЕДИНО “лице” које је на себи имало дуксерицу са капуљачом. То се може видети и на самом снимку, али јасније на снимку из хаустора.

Андреј Вучић – лице у црној дуксерици са капуљачом
Андреј Вучић – лице у црној дуксерици са капуљачом

Дукс је на себи имао и током заслуженог “пребијања”

ЖАНДАРМ 2 – Испао им је пиштољ и ја сам га узео

Приликом одбијања противправног напада од себе и осталих полицијских службеника у једном моменту сам приметио да је једно лице које је имало окрвављену главу пало и у том моменту се машило за појас и извадио пиштољ након чега је уследио ударац службеном палицом преко руке у којој се налазио пиштољ.

Лице је након тога устало а ја сам успео да пиштољ који сам гледао на тротоару узмем и склоним га код себе и јасно и гласно упозорио остале полицијске службенике да је једно од лица било наоружано. Пиштољ сам код себе задржао из безбедносних разлога све до окончања интервенције а након тога установио да се ради о пиштољу марке “Глок” црне боје и исти предао старијем заставнику ЗАМАГЉЕНО ИМЕ.

Једино “лице” које је тог дана имало “окрвављену главу” јесте једна од припадника “Кобри”.
Једино “лице” које је тог дана имало “окрвављену главу” јесте једна од припадника “Кобри”.

Припадник “Кобри” – “лице окрвављене главе”

ЖАНДАРМ 3 – У пиштољу је био метак

Након задатог ударца избијам пиштољ из руке тог лица, пиштољ пада на асфалтну подлогу а полицијски службеник Савић Драган узима пиштољ који затим предаје колеги ЗАМАГЉЕНО ИМЕ који је утврдио да се у цеви пиштоља налази метак.

Издао сам наређење лицу “лези доле”, лица су затим покушала да се удаље, а мојим приласком према њима, једно од њих из јакне вади пастичну флашу са водом, употребом физичке силе исту баца према нама.

Министар здравља Лончар стигао на лице места 20 минута касније?!

Жандарм 3 у напомени наводи следеће:

Непосредно након интервенције за неких 20 минута дошла су четири лица која су ме питала да ли је код мене било неких проблема. На моје инсистирање да се представе и легитимишу један од њих ми је рекао да је министар здравља у Влади Србије Лончар, а друго лице показало службену легитимацију МУП-а Републике Србије. Након тога лица су се удаљила према Влади Србије у Немањиној улици.

ЖАНДАРМА 4 – Је*аћу вам ја матер не знате ко сам ја!

Тада сам видео да су четири НН мушка лица мојим колегама у кордону задала око двадесетак удараца ногама и рукама по телу, глави као и заштитној опреми и при том им упућују псовке и увреде и то: ЈЕЛ ЗНАТЕ ВИ КО СМО МИ МАТЕР ВАМ ЈЕ*ЕМО, ЈЕ*АЋЕМО ВАМ МАТЕР, КО СТЕ ВИ ДА СЕ ВАМА ЛЕГИТИМИШЕМО.

Ја сам покушао да заобиђем лице у црној јакни и приђем другом лицу које се у том моменту нагло окреће и гађа ЗМАГЉЕНО ИМЕ неким предметом и погађа га у пределу гениталија.

Тада једно НН лица које нам прилази у десну руку држи војну легитимацију, изјављује да је припадник војне полиције и да се ради о штићеном лицу, након чега ја пуштам лице које устаје и уз псовке и увреде ЈЕ*АЋУ ВАМ МАЈУ НЕ ЗНАТЕ ВИ КО САМ ЈА удаљава се ка пролазу зграде преко пута тог догађа.

Дакле то штићено лице је Жандармима рекло “не знате ко сам ја”. То је сасвим сигурно био Андреј Вучић! На снимку напада се може видети “лице” у црној кошуљи како штити Андреја Вучића, а у руци, чини се, држи црну јакну.

Припадник “Кобри” који је штитио Вучића од удараца – на себи има црну кошуљу у руци држи највероватније црну јакну
Припадник “Кобри” који је штитио Вучића од удараца – на себи има црну кошуљу у руци држи највероватније црну јакну

На успореном видео снимку се може видети Андреј Вучић како Жандарме гађа флашом воде.

ЖАНДАРМ 5 – Не знате ко сма ја, чобанине, је*аћу ти матер сељачку!

У тренутку моје употребе средстава принуде, задавањем ударца службеном палицом нападач је леђима био окренут од мене. Окренуо се ка мени уз изговарање погрдних речи у смислу да ће да ме разбије и уз изјаву цитирам “не знате ко сам ја, чобанине, је*аћу ти матер сељачку“.

Док се лице окретало ка мени, уочио сам да лице за појасом има кратко ватрено оружје са резервним оквиром, где сам гласни из све снаге да бих све учеснике упозорио да лице може употребити исто, узвикнуо ПИШТОЉ!!!

ЖАНДАРМ 6

У том тренутку неко од ПСЖ виче “Пиштољ, пиштољ, пази имају пиштољ”. Ја прилазим једном лицу које је било најближе контејнерима који су се налазили на поменутој раскрсници. Лице је на себи имали јакну тамне боље (црну или тамно тегет боље) и фармерице бледо плаве боје. У тренутку мог доласка према поменутом лицу већ су поступање започела друга два из састава ВСВ 4. Одреда узима службену палицу, заузима положај за напад истом, прилази њима и издаје наређење лицу “Лези доле, лези доле, не мрдај”.

Лице се опире, гура нас, и виче “бежите, пустите нас, наје*аћете, запамтићете ово, јесте ли ви нормални, је*аћемо вам мајку, не знате ко смо ми” након пар секунди седа на улицу, али и даље не престаје са отпором и покушава да устане.

Док траје моје поступање према лицу чуо сам да и остали припадници који су поступили према другим лицима вичу “лези доле, лези доле, престани, лези”.

Након тога примећујем да се једно лице које је на себи имало џемпер сицо-масилнасте боје фармерице, отрже од колеге који га држи, узима телефон и зове некога и при том прети “Запамтићете ви мене, наје*аћете због овога, који сте ви ку*ац да можете да нас бијете, наје*аћете.”

Једино лице у сиво-маслинастом џемперу је онај исти припадник “Кобри” који је описан као лице “окрвављене главе”. На снимску се чак и види како се “отрже од колега који га држе”.

Припадник “Кобри” који је код себе имао пиштољ са метком у цеви
Припадник “Кобри” који је код себе имао пиштољ са метком у цеви

ЖАНДАРМ 7

Видео сам да је једно лице скочило на кордон полицијских службеника хватајући командира Вода специјалних возила, заставника 1. класе ЗАМАГЉЕНО ИМЕ за заштитну опрему у пределу груди и покушавајући да се са њим физички обрачуна. Лице је било крупне телесне грађе, на себи је има дуксерицу са капуљачом и фармерице.

ЗВАНИЧНО ПОТВРЂЕНО!

Готово сви оптужени Жандарми описали су да је “крупно лице са црном дуксерицом са капуљачом и фармерицама” прво напало Жандарме. ЈЕДИНО лице које је тог дана имало на себи црну дуксерицу са капуљачом и фармерице је брат премијера Александра Вучића, Андреј Вучић.

Дакле, Андреј Вучић је тај који је први узвикнуо “Ко сте ви да нас уопште заустављате. Знате ли ко смо ми? Вашу јединицу ћу ја да расформирам”, па затим напао Жандарме.

Лице “окрвављене главе” је највероватније припадник “Кобри” којем је испао пиштољ. Он је добио највише батина из очигледних разлога јер су Жандарми страховали за своју безбедности и у складу са закон се заштитили.

Друго лице које је највише повређено је Андреј Вучић из разлога што је први напао Жандарме.

О брату Синише Малог и другом припаднику “Кобри” (у црној јакни) нисмо много читали, јер је очито да су Андреј Вучић и лице “окрвављене главе” водили главну реч.

РЕЖИМСКО ЗАТАШКАВАЊЕ

Заштитник грађана, Саша Јанковић поднео је кривичну пријаву против двојице припадника Управе војне полиције, односно, “Кобри” на основу исказа оптужених Жандарма.

Како би побио тврдње Јанковић, министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, објавио је званичне исказе Жандарма, тврдећи да њихове речи практично нису од посебног значаја.

Међутим, шта је кредибилније од исказа људи који су директно учествовали у окршају? Седморица оптужених Жандарма испричало је идентичне приче, дакле, чињеница је да је Андреј Вучић, “лице у црној дуксерици са капуљачом”, ПРВИ напао Жандарме.

Дакле, више се вреднују речи политички постављених функцинера у МУП-у, него идентични искази људи који су били у центру збивања.

Долазимо до закључка да су Жандарми санкционисани зато што су радили свој посао. Шта би било да у овом случају није учествовао брат премијера? Шта би било да је реч о обичним грађанима?

Да се овако нешто догодило у Сједињеним Државама сигурно би дошло до крвопролића, јер њихова полиција на реч “пиштољ” одмах пуца, без питања ко је чији брат и да ли се ради о Војној полицији или не. Ову тврдњу доказују и бројни случајеви из САД где полиција пуца чак и на тинејџере који су у рукама имали играчке пиштоље.

Обавеза Војне полиције је била да одмах покаже своје легитимације, за то им и служе. Међутим, можда су припадници “Кобри” и желели да се легитимишу, али је инцидент настао када их је Андреј Вучић предухитрио и први напао Жандармерију.

Поред кривичних пријава Жандармима и припадницима Управе војне полиције, кривична пријава је требало да буде поднета и против брата Александра Вучића, Андреја Вучића.

Dokumenta MUP-a

Krivična prijava protiv Žandarma

Službena beleška – izjave Žandarma

Dokumenta Zaštitnika građana

Krivična prijava protiv pripadnika Vojne policije

Zaključak o pokretanju disciplinskog postupka 1

Zaključak o pokretanju disciplinskog postupka 2

Izveštaj o izvršenim proverama po zahtevu Prvog OJT iz Beograda

 

Телепромптер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тепић: Брнабићкин брат од државе добио преко 40 милиона евра

5 (1) Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић након објављивања шокантних података да је …

Биљана Поповић Ивковић најурена из МУП-а! Државна секретарка одавала информације из истраге

5 (6) Државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић прекршила је закон и …

61 Коментара

 1. Напао је он целу Државу Србију само што многи то не виде!!

 2. Ja mislim da je narodu objavljen rat političari protiv naroda

 3. Значи други је сека перса

 4. Pajtasi onog sto je olesio fond za KiM . Peraci para.

 5. jesu li ti vucici pripadnici al kaide kada napadaju srbsku zandarmeriju,dobro je da nije niko izgubio zivot od nasih srbskih branitelja..

 6. je li to onaj bez identiteta.i sta bi s tim.ne mogu da nadju lopova.

 7. Ma nije to brat Aleksandra Vucica..njemu ukrali dokumenta…

 8. Ne bije zandarmerija bez razloga -bice da je brat bio brata

 9. Ovo je sou za humoristicku emisiju prodavanje vetra i magle !

 10. pa majku vam lopovsku vasi zandari mene pretuku i dobijem 5 godina uslovno zbog navodnog napada na sluzbeno lice i novcanu kaznu, a ovaj vredja, preti i satro mu falsifikuju licnu kartu za tamo neku firmu… i nikom nista

 11. Svi znamo još tad da se to tako odigralo, ali smo dovoljno glupi da izigravamo budale.Nema potrebe da objavljujete sve ovo, valjda vidite da svi sležu ramenima i ćute. Dokle će, namamo pojma!

 12. Vidi dundjera kakve nevine face govna ciganska

 13. Ma nemoj mi kasti.Treba onog zandarma sto razbio Vucica,premijer da ga unapredi!!!

 14. Saša Jankovic je jedini u Srbiji imao hrabrosti da kaže istinu

 15. E MOJA ZANDARMERIJO DA DOZVOLITE DA VAS OVA DVA BANDITA ZAJEBAVAJU I VREDJAJU VASU CAST, Ako ti je bitnije sta ti drugi kazu, budi sa njima u vezi!!!TE VI FORMIRANI ZAJEDNO SA POLICIJOM I VOJSKOM DA SPROVODITE RED MIR I PRAVDU ILI DA CUVATE OVA DVA MAFIJASA, SRAM I VAS DA BUDE STO CUTITE,STO SE NE POBUNITE ,KAKVI STE VI RATNICI ,NEKA ODOVARAJU SVI ONI KOJI SU POKUSALI DA ZATASKAJU SLUCAJ I TAKOZVANI MINOSTAR POLICIJE , VOJSKE I PRAVDE ,A OVAJ LOPOV AKO IH BRANI I NJEGA SMENITI POD HITNO

 16. Glavni krivac je Andrej Vučić i to cela Srbija zna.On je bio na mestu toga dana gde je bilo zabranjeno.Izazvao je incident gde je bilo povreda a kasnije i gubitak posla ljudi iz policije.Naneo je veliku štetu ugledu vojske i policije.Takvo bahato ponašanje mora se sankcionisati zatvorskom kaznom jer se on ne sme razlikovati od nas građana.Da su to uradile Delije ili Grobari na sva zvona bi govorili o huliganima,kriminalcima i narkomanima ,međutim kad to uradi Andrej Vučić svi ćute.SRAMOTA .

 17. da sam ja to uradila ja bi bila u zatvor najmanje 6 meseca

 18. Mislim da je sve ovo nesporazum zbog parade……Andrej je policiji hteo da kaze ko je i uspeva da kaze ali zbog velikih usana umesto ja sam Vucicev brat rekao ja sam VRUC brat i onda su usledile batine….slucaj resen

 19. moze im se ovde kod nas zasticeni sami sebe stite, Klinton je isao na sud zbog push afere….i crveneo tamo, a ovde policija ostaje bez posla..a nisu krivi…e das mi vlast pa ces videte kakav sam covek…!

 20. dok žandari dokažu šta se desilo…. odoše suspendoani

 21. Људи,ја схватам да је ово катастрофално и осуђујем ово.Али,ја имам један предлог.. Ако нам је више доста назадњачких битанги,хајде да изађемо на улице и да их рушимо. Доста је више препуцавања преко ФБ-а. Хајде да докажемо народну снагу и да се сви скупимо.

 22. bilo sta bilo ,proslo i sta sad da necemo mozda ostavku vlade . pa ovi jadni ministri se poubijase ovih dana da kazu kako i policija to zna i kako nista novo nismo culi od tog zastitnika gradjana , jos malo pa ce ga lincovati

 23. Ma dzabe im sve,moz da pisu i da se brane kolko hoce.Ko ce vise da posluzi ukidanju polagano takve jedinice kao sto je zandarmerija ako ne brat remijera+brat gradonacelnika+2 pripadnika kobri?Ta jedinica mora da se ukine i TACKA.

 24. Narod ce sve da to sredi.dosta je pljacki lazi i podmetanja prljavog vesa.placenickog.ilija

 25. DA LI CE SE I TO ZATASKATI, PA STA ONDA AKO JE BRAT A. VUCICA kakvo je to nasilno ponasanje prema sluzbenim licima koji su na zadatku, OVO JE STRASNO DA STRASNIJE NE MOZE BITI samim tim sto mu je brat premijer i sto ga je stitio i kod LAZI O UKRADENOJ LICNOJ KARTI pa mi smo ljudi dobili na vlast kriminalce

 26. Nije mi jasno sta BIA ima sa ovim slucajem i VBA. Koji obelise obraz i odbranise cast sluzbe sa onim dronom.

 27. ШТО ВАС НЕ ПОБАЦИ ТА КУРВА ОД МАЈКЕ ШТО ВАС РОДИ!!! СВЕ ЈОЈ ЈЕБЕМО!!!

 28. Da se ovako nešto desilo u Americi mlađani braca bi odavno mirisao cveće odozdo.

 29. Vidite lice.Posteni su. Andrej nije presednik Beograda a ni Kragujevca.

 30. Лопови и лажови Вучићи уништитељи Србије.

 31. pripadniku KOBRI ispao pištolj !!! e vojsko na šta si spala ?!?!

 32. ANDRIJA I MALI DOBILI MALE BATINE ZA SVE STO SU URADILI VRATI STEFANOVICU POLICAJCE NA POSAO JAVNO IH PHVALI I NAGRADI ZA DOBRO OBAVLJENI ZADATAK IZJAVE POLICI JE SU TACNE A BILO BI POSTENO DA MINISTAR PODNESE NEOPOZIVU OSTAVKU JER JE I SAM KOLETERALNA STETEA ZA POLICIJU OMETA RAD POLICIJE

 33. Znamo sve odnosno znaju oni koima nije ispran mozak.

 34. obratite paznju na 3 sekund na snimku gde neko udara zandara i on pada na zemlju i tek onda sledi batinjanje bahatog vucica starijeg

 35. Slavkic Jeknicc Guslar

  ХОЋЕМО НАЗИВ УЛИЦЕ У ЗНАК СЕЋАЊА НА УБИЈЕНОГ ЖАНДАРМА СТЕВАНА СИНЋЕЛИЋА ПЕТИЦИЈУ ПОТПИШИТЕ ОВДЕ

  Хоћемо назив улице у знак сећања на жандарма Стевана Синђелића!
  http://www.peticije24.com/stevansindjelic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *