ЕНЕРГЕТСКА МАФИЈА ЈАШЕ! Фирма министарке Брнабић РЕКЕТИРАЛА Србију па је Вучић поставио за министра?!

1
(1)

Србија је коначно  добила нову, стару владу.  Један од нових министара у Вучићевој влади је и Ана Брнабић. Она је доскоро била на челу фирме коју је лично премијер Вучић својевремено оптужио да рекетира Србију. Сигирно се сећате приче о америчкој фирми која би да прави ветропаркове вредне стотине милиона евра у Србији. 

Напредњаци су доношењем закона и подзаконских аката о обновљим изворима енергије обавезали све грађане Србије да субвенционишу кроз месечне обрачуне за струју произвођаче обновљиве енергије а то су сви они који производе електричну енергију уз помоћ сунца, ветра, воде, биомасе, биогаса,етц. 

racun za struju

Три ипо милиона доманћистава у Србији тако на сваки утрошени киловат субцвенционише око пет пара по утрошеном киловату произвођаче обновљиве енергије. Нико никада грађане Србије нити је питао нити им је објаснио шта то и кога плаћају. Нико никада није објавио вест нити информацију колико се новца из овог харача прикупи у фонд и како се тај новац троши. Половином 2015. године у Србији је постојало око 150 произвођача електричне енргије из обновљивих извора које грађани Србије сваки месец субвенционишу. Претпоставимо да свако домаћинство у Србији за обновљиве изворе енергије месечно издвоји око 40 динара доћи ћемо до цифре од 140.000.000 динара што је негде око 1.100.000 евра. Значи да се ради о фонду у који се годишње сигурно слије најмање 12 милиона евра. То је само наша претпоставка јер нигде нема информација коликим средствима располаже тај фонд и како се троши новац из тог фонда и којим произвођачима обновљиве електричне енергије се иплаћује највише новца. 

Нова министарка локалне самоуправе Ана Брнабић је до скоро била директор америке компаније „Continental Wind Serbia“, која почетком 2017.године треба да почне реализацију пројекта „Чибук 1“,  ветропарка снаге 160MW. Тако ће сви грађани Србије  преко рачуна за струју субвенционисати и америчку корпорацију. 

Мајк Крандал
Мајк Крандал

Оно што је веома чудно у тој читавој причи око обновљивих извора енергије поред чињенице да знамо да сви грађани Србије субвенционишу Вучићевог кума  Петровића је чињеница да је управо Вучићев кум био оптужен од стране руководства компаније „Continental Wind Serbia“ за рекетирање јер је тражио два милиона евра да изда дозволу за прикључење на електроенергетску мрежу Србије тој компанији. Премијер Вучић је тада ту фирму јавно оптужио за покушај рекетирање Републике Србије. Бивша директорка те фирме која је по премијеру Вучићу покушала да рекетира Србију јуче је постављена  за министарску локалне самоуправе уместо Кори Удовички. Е, ту сада прича тек постаје занимљива. Пре Ане Брнабић америчкој фирми „Continental Wind Serbia“ директор је била рођена сестра Кори Удовички, Лидија. Она је иначе удата за власника те фирме Марка Крандала кога је Вучић оптужио да рекетира Србију. 

Та рекеташка афера је као и све друге под Вучићевом влашћу заташкана, америчка фирма је после те афере добила све потребне дозволе и прикључке тако да у 2017. години почиње са реализацијом изградње ветропарка у близини Ковина. Шта ће од свега тога бити остаје да се види.  Тај пројекат изградње ветропарка процењен је на око 280 милиона евра. Наравно да нема никакве сумње да министарка Брнабић неће бити у сукобу интереса и да ће као министар само заступати интересе Републике Србије баш као што је то радила и у досадашњој каријери. БАНДО КОРМУПИРАНА И ЛОПОВСКА!!!

vucicev-kum-zorana-mihajlovic-

Директор ЕМС-а Никола Петровић иначе Вучићев кум који је уз то и власник седам мини хидроцентрала изграђених у последњој деценији у Србији. Нико никада није утврдио колике су субвенције које грађани Србије кроз месечне рачуне за струју исплаћују Вучићевом куму. 

Један други пројекат из извора обновљиве енергије за који је уговор потписала бивша и садашња министарка Зорана Михајловић неће никада бити изграђен. Реч је о изградњи соларне електране на југу Србије. Својим потписом министарка Mихајовић навукла је Србији на врат тужбу у вредности од 160 милиона евра због непоштовања уговора. Афера око изградње те соларне елктране на југу Србије која је од самог почетка била превара до данас није добила епилог. Фирма „Securum equity partners“ тужила је Републику Србију у тражи одштету у висини од 160 милина евра. Зорана Михајловић је тако у само једном пројекту изградње обновљивих извора ебнергије ојадила Србију за 160 милиона евра. На страну што полиција и тужилаштво никада нису испитали потписивање тог уговора за који је и највећи идиот знао да је изузетно штетан по Републику Србији и поред тога нико никада није утврдио чињенично стање  и чињенице које говоре да је министарка Михајловић свесно и са намером потписала тај штетан уговор чија је сива еминенција у то време био Млађан Динкић.

mladjan-dinkic-zorana-mihajlovic

Иначе министарка Михајловић била је дубоко умешана и у читаву аферу око ректирања америчке фирме „Continental Wind Serbia“ јер је она у читавој тој афери фигурирала као ударна песница премијера Вучића.

Све у свему банда је поново на окупу и пљачка Србије се наставља. Тражили сте, гледајте и плаћајте.

Милинко Милинчић, Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Београду уместо хиљаду биће осам хиљада уличних камера

4.3 (6) Уместо 1.000 Србију ће надзирати 8.000 камера, а све њих Министарство унутрашњих послова …

Адвокат: Власт противуставно затварала старе у кућни притвор

4.4 (9) У време полицијског часа, када је грађанима по неколико дана било забрањено да …

7 Коментара

 1. Данко Б. Марин

  ДС, СНС 1 и СНС2 ,а исти пут у тоталну пропаст – стар је у КОМПРАДОРСКИМ ЕЛИТАМА КОЈЕ МОРАМО СРУШИТИ!

 2. Ako je 50:50 isplati se!

 3. Ako otvorite ovaj link: http://www.ewb.rs/members.aspx
  i pažljivo pregledate do kraja, videćete mnoge likove među kojima je i Brnabićka.
  Takođe pregledajte i ovo: http://www.ewb.rs/advisory.aspx, http://www.ewb.rs/bog.aspx, http://www.ewb.rs/bog.aspx

 4. Ekologija KOŠTA. Ako pogledate današnji svet, vidite da su klimatske promene počele da ga uništavaju. Što se tiče transparentnosti trošenja novca, to je druga priča.

 5. zato je i promenila pol da zametne tragove svojih nedela… 🙂

 6. sere protiv mržnje a sam je proizvodi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *