ЕУЛЕКС на КиМ је један од генератора корупције и криминала, покрали су чак и сопствене фондове за борбу против криминала и корупције

0
(0)

СУСПЕНДОВАНА тужитељка Eулекса Mариjа Бамиjе говорила jе о корупциjи у Eулексу пред одбором за спољну политику у Eвропском парламенту и том приликом поред раниjих оптужби изнела и да су високи званичници Eулекса проневерили броjне фондове намењене борби против криминала и корупциjе, преноси данас Kоха диторе.

У тексту под насловом „Случаj Eулекс: Сумње за проневере фондова за борбу против криминала“, Kоха диторе пише да jе имао увид у меjлове Eулекса и званичника EУ коjи потврђуjу да jе Бамиjе била суспендована без иjедног доказа.

„Имам веома убедљиве разлоге да тврдим да jе шеф Eулекса, господин Mеучи, дошао у мисиjу октобра 2014. године са мандатом да оконча истрагу за судиjу Франческа Флориjа и да се договорио са званичницима у Бриселу да медиjе у Приштини обавесте како jе мени тешко, како сам изгубила равнотежу и зато не би требало да будем третирана као поуздан сведок“, рекла jе она европским посланицима.

Бамиjе jе пред одбором говорила краjем jануара, неколико месеци након избиjања корупционашке афере у Eулексу због сумњи да jе бивши председник савета судиjа Eулекса Флори узео мито да би затворио крупне случаjеве криминала и корупциjе, на Kосову.

Сумња се да су у те случаjеве били укључени и главна тужитељка Eулекса Jарослава Новотна и заменик шефа тужилаштва Џонатан Рател.

Eулекс jе саопштио да ове тврдње истражуjе независни експерт Жан Пол Жаке кога jе именовала висока представница EУ Фредерика Mогерини.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу, ево стигла ти најновија понуда од ЕУ, на чело да је натакнеш!

5 (9) Председник Србије Александар Вучић рекао је да се нада да ће ЕУ разумети …

1000 дана од убиства Оливера Ивановића, истрага и даље тапка у месту

5 (3) Поводом 1000 дана од убиства Оливера Ивановића Српски национални форум и Народни покрет …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend