Насловна / Наука и Технологија / Еуростат: 52 одсто Срба користи друштвене мреже
Еуростат: 52 одсто Срба користи друштвене мреже 1

Еуростат: 52 одсто Срба користи друштвене мреже

Најновији подаци Еуростата показали су да је 52 одсто грађана Србије узраста од 16 до 74 године у 2018. години користило друштвене мреже.

Показало се и да је 94 одсто младих, узраста од 16 до 24 користило друштвене мреже, чиме нису заостајали од својих вршњака у ЕУ, преноси ПЦ прес.

Према подацима Еуростата, стопа коришћења друштвених мрежа у ЕУ-у стално се повећава од почетка прикупљања података, с обзиром да је у 2011. години забележено 38 одсто, а под коришћењем друштвених мрежа Еуростат укључује активности као што су креирање корисничког профила, дељење постова или неки други доприноси друштвеним мрежама.

Међу државама чланицама ЕУ-а стопа коришћења друштвених мрежа била је највиша у Данској (79 одсто), испред Белгије (73 одсто), Шведске и Велике Британије (70 одсто).

Међу млађим особама узраста од 16 до 24 године, готово девет од десет особа у ЕУ користило је друштвене мреже (88 одсто).

Како се наводи, овај удео се кретао од 77 одсто у Француској и 79 одсто у Италији до 97 одсто у Чешкој, Данској и Хрватској.

Међу старијим особама старости од 65 до 74 године готово петина (19 одсто) користила је друштвене мреже, а тај удео се кретао од 8 одсто у Србији и Бугарској, 9 одсто у Грчкој до 46 одсто у Данској.

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Нису Срби као што су били (видео) 11

Нису Срби као што су били (видео)

Да Срби нису оно што су кроз историју били видљиво је на сваком кораку. Хришћански …

Македонизирање Јужне Србије 12

Македонизирање Јужне Србије

„Мисли ли Завод са седиштем у Скопљу да је ово начин како да нам се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *