fbpx
Насловна / Наука и Технологија / Еуростат: 52 одсто Срба користи друштвене мреже
Еуростат: 52 одсто Срба користи друштвене мреже 1

Еуростат: 52 одсто Срба користи друштвене мреже

Најновији подаци Еуростата показали су да је 52 одсто грађана Србије узраста од 16 до 74 године у 2018. години користило друштвене мреже.

Показало се и да је 94 одсто младих, узраста од 16 до 24 користило друштвене мреже, чиме нису заостајали од својих вршњака у ЕУ, преноси ПЦ прес.

Према подацима Еуростата, стопа коришћења друштвених мрежа у ЕУ-у стално се повећава од почетка прикупљања података, с обзиром да је у 2011. години забележено 38 одсто, а под коришћењем друштвених мрежа Еуростат укључује активности као што су креирање корисничког профила, дељење постова или неки други доприноси друштвеним мрежама.

Међу државама чланицама ЕУ-а стопа коришћења друштвених мрежа била је највиша у Данској (79 одсто), испред Белгије (73 одсто), Шведске и Велике Британије (70 одсто).

Међу млађим особама узраста од 16 до 24 године, готово девет од десет особа у ЕУ користило је друштвене мреже (88 одсто).

Како се наводи, овај удео се кретао од 77 одсто у Француској и 79 одсто у Италији до 97 одсто у Чешкој, Данској и Хрватској.

Међу старијим особама старости од 65 до 74 године готово петина (19 одсто) користила је друштвене мреже, а тај удео се кретао од 8 одсто у Србији и Бугарској, 9 одсто у Грчкој до 46 одсто у Данској.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

За литар уља треба да радимо 19 минута 11

За литар уља треба да радимо 19 минута

Потрошачке корпе мере нашу личну потрошњу и животни стандрад. Да би се напунила минимална корпа …

Јелена Ковачевић: Псалм за Србе 12

Јелена Ковачевић: Псалм за Србе

Избави, Господе! / Да нас остане / тврдих у вери када демон изађе. / Не …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *