fbpx
sArea=111111111

Функционер СНС Радован Раичевић из буџета Србије добија 1,6 милиона евра субвенција за градњу хотела у Луковској Бањи

4
(4)

Акционарско друштво Планинка, које производи Пролом воду и поседује више бања у Србији, добиће 1,6 милиона евра из државног буџета за изградњу хотела Бела Јела у Луковској Бањи, пренела је Нова екомомија. На челу тог предузећа је Радован Раичевић челник Српске напредне странке (СНС) у Куршумлији и некадашњи посланик СНС у СКупштини Србије.

Како се наводи у уговору у који је Нова економија имала увид, Планинки су одобрена средства за изградњу хотела у циљу проширења капацитета Луковске Бање, у оквиру капацитета Специјалне болнице за рехабилитацију „Пролом Бања“.

Нова економија је навела да ће субвенција бити исплаћена у две транше, и то 2020. године у висини од око милион евра, а 2021. у износу од 640.000 евра. Спровођењем те инвестиције треба да буде запослено најмање 70 нових радника на неодређено време до 2020. године, а Планиника се уговором обавезала да спроведе инвестицију до краја 2020. године у износу не мањем од 8,1 милион евра.

Нова економија је подсетила да је Планинка А.Д. предузеће које производи Пролом воду, управља Пролом и Луковском Бањом и парком природе Ђавоља варош, а у августу је објављено да је купила и Куршумлијску Бању.

На челу тог предузећа је Радован Раичевић, генерални директор од 1989. године, који је истовремено и, како је Нова економија навела, челник Српске напредне странке (СНС) у Куршумлији, а био је и посланик у Скупштини Србије на листи СНС-а у сазиву 2012-2014. године.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДЕБИЛИЗАМ! Државни секретар МУП-а Миличковић са напредњацима свечано отворио паркинг у Раковици

4.9 (8) За време ванредног стања услед снажног налета коронавируса од ког десетине грађана свакодневно …

НАПРЕДНА БАНДА народу по шестострукој цени препродаје маске које је Кина поклонила Србији!?

4.9 (28) Данас смо добили информацију из запослених у државним апотекама да владајући режим Александра …

3 Коментара

  1. ПерунГромовник

    Треба их све покачити по бандерама пиззда ли им материна напрдњачко-лоповска!

  2. Najnebitnija informacija je da podrzava SNS.. Najbitnija informacija je da se ulaze u Kursumliju, napokon smo objedinili 3 banje. Dobitnici smo mnogih nagrada ove godine… I nastavicemo da radimo jos jace.. I da, Planinka ne proizvodi Prolom vodu, mi je punimo sa prirodnog izvora bez ikakvih dodataka.. Informisite se pre nego sto objavljujete nesto i potencirate stranke..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *