Главни људи турског подземља „постали Срби“, нанета огромна штета

0
(0)

Нови Пазар – У Новом Пазару 9. новембра ухапшен је Турчин који је преко тамошњих матичара обезбедио пасоше за око 300 својих сународника.

Међу онима који су куповали српске пасоше има и познатих имена турског подземља. Они су добијали праве српске пасоше на лажна имена, што су плаћали и до 10.000 евра. С тим пасошима су могли слободно да путују по целој Европи, чак и ако постоје црвене Интерполове потернице за њима. Цена српског пасоша када се идентитет не мења била је од 2.000 евра па навише. Српске институције сада размењују податке са Турском и другим европским државама, али и оним земљама где Србима није потребна виза. Размењују се информације о коришћењу ових пасоша, као и особама које их користе.

Преткривични поступак је прво водило српско Тужилаштво за организовани криминал, које је предмет уступило новопазарском Вишем тужилаштву јер није била у питању организована криминална група. Новопазарско тужилаштво је у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом (БИА) завршило истрагу у којој је ухапшен турски држављанин Умит Јардимци (42 године), који се терети да је све осмислио и спровео. Њему је приликом хапшења одузет лаптоп и мобилни телефони, што ће бити коришћено као доказ са пресретнутим разговорима. БИА је пресрела разговоре између Умита и његових сународника који су куповали пасоше, као и разговоре које је обављао са матичарима у Рашкој области.

Ухапшена су и четворица матичара из Рашке области – Шабан Хоџић из Тутина, Назиф Кахровић из Новог Пазара, Вехбо Садиковић из Тутина и Ермедин Колашинац из Сјенице.

Након саслушања у новопазарском тужилаштву у притвору су задржани Турчин Јардимци и матичар Кахровић, који се терети за кривично дело фалсификовања исправа. За остале матичаре притвор није ни тражен јер су све признали на саслушању у тужилаштву.

Тутински матичар Хоџић се терети за примање мита и трговину утицајем, а његов колега из истог места Садиковић за злоупотребу положаја. Матичар из Сјенице Колашинац, који је такође пуштен да се брани са слободе осумњичен је за фалсификовање исправа.

Ало.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Потресна слика из Пазара: Дете прима инфузију испред болнице

5 (1) Фотографија из Новог Пазара на којој девојчица прима инфузију иза зграде дечијег одељења …

Нови Пазар је Вучићева срамота – подвио је реп: Председник се опет крије иза жена

5 (8) Александар Вучић је по ко зна који пут показао да се ради о …

Један коментар

  1. Ne uzrujavajte se previs! Prodaja falsifikovanih Srpskih pasosa je samo dopunska delatnost za odrzavanje preopterecenog budzeta drzave od strane SNS izdajnika i mafijasa. Ipak, kolicina novca „zaradjenog“ ovim putem je nistavna u poredjenju sa „prihodima“ koji se sticu od prodaje droga, izvodjenja javnih radova, zaduzivanja kod banaka, sprovodjenjem administrativnih taksa, naplata kazni po zakonu o saobracaju, dobrovoljnim uplatama SNS clanarina, reketiranjem postenih proizvodjaca, smanjenjem penzija i plata, ukidanjem nekih skupljih servisa zdravstvene zastite gradjana, itd.
    Stoga, aplaudirajte velikom Vodji i SNS partiji za sve poteze koji vrse za stabilizaciju ekonomskih prilika, privrede i podizanje finansijske moci Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend