Економија

Годишње на транзиту робе губимо преко 300 милиона евра јер нико у задњих 15 година није бринуо о транспортној инфраструктури

Србија, по процени европских експерата, на транзиту робе годишње изгуби више од 330 милиона евра због изостанка модернизације и реформи на железници.

Хиљаде компанија из Европе, Турске, Блиског Истока и Азије избегава да робу пошаље преко територије наше земље, наводе у Мрежи за пословну подршку.

У организацији водећих немачких и аустријских компанија за сертификацију и контролу технологија и производа на немачким и аустријским железницама, у Београду ће 5. новембра бити одржана велика конференција железничких компанија и њихових највећих подизвођача из Србије, Хрватске, Словеније, Црне Горе, БиХ, Македоније.

Компаније чланице једног од водећих светских железничких кластера – Баварског кластера железнице планирају да, у сарадњи са Мрежом за пословну подршку, окупе железничке компаније из земаља региона и највеће приватне компаније које производе и пружају услуге железничким компанијама у региону, али и водеће факултете у области саобраћаја, електротехнике и грађевинарства.

Организатори ове конференције сматрају да се препреке у развоју железница у региону могу превазићи само заједничким радом и сарадњом железничких компанија и њихових добављача у региону, јер све оне заједно морају да се укључе у јединствен систем европских железница.

Зато ће се на скупу, истичу, отворено говорити о проблемима у промету робе и путника на железницама југоисточне Европе, али изнети и конкретна решења како да се актуелне тешкоће превазиђу.

Теме овог скупа, који би требало да отвори министарка за грађевинарство, инфраструктуру и саобраћај Зорана Михајловић, биће формирање Кластера железница југоисточне Европе (Раил Цлустер СЕЕ) и неопходна европска регулатива коју железничке компаније и сви они који раде за њих морају усвојити у процесу приступања Европској унији, што треба да омогући улазак српских, црногорских, македонских и босанско-херцеговачких железница у заокружени систем европских железница.

Немачке и аустријске компаније изнеће своја искуства о улози и функционисању Баварског кластера железнице који је окосница железничког система Баварске и Аустрије.

Њихова намера је да се овај модел примени и у окупљању железница и компанија које раде за њих у земљама бивше Југославије, кроз формирање кластера железница земаља региона.

Циљеви окупљања железничких компанија и њихових подизвођача су: заједнички рад на пројектима реконструкције и модернизације железничке инфраструктуре, едукација и усавршавање запослених на железници и у компанијама подизвођачима и повећање безбедности у регионалном систему железничког саобраћаја.

Ове активности треба да омогуће да железничка инфраструктура, професионално знање и вештине запослених и безбедност на железницама буду подигнути на ниво који захтевају прописи Европске уније, чиме ће се омогућити интеграција железница региона југоисточне Европе у јединствен систем железница ЕУ.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!