Хвар Фото Војислава Црњански Спасојевић

Град Хвар одбио нове технологије: Грађани нису дозволили да се инсталира 5Г мрежа

5
(4)

Град Хвар обуставља увођење 5Г технологије док се не докаже да та технологија нема негативан утицај на људе и околину, објављено је на службеним интернет-страницама Хвара.

Градско веће Хвара једногласно је усвојило одлуку о базним станицама телекомуникационе инфраструктуре и увођењу 5Г технологије, којом се обуставља увођење 5Г технологије на подручју Града Хвара док год се путем независне и непристрасне студије не докаже да та технологија нема негативан утицај на људе и околину, пише портал 24 сата.

Градско веће ће, тако, организовати радну групу која ће у наредних шест месеци да истражује узрочно-последичну везу између свих извора зрачења и карцинома.

Одлука ће бити достављена Влади и Хрватској регулаторној агенцији за мрежне делатности, која је дужна да је проследи је свим релевантним чимбеницима који дјелују на подручју града Хвара.

Одлука се на дневном реду седнице Већа нашла на предлог градоначелника Хвара Рикарда Новака, на иницијативу неформалне групе грађана. Разлог томе је информација да је Хвар на листи од 13 градова и једног острва за које су издате привремене дозволе за тестирање 5Г мреже.

Како наводе из Хвара, узета су у обзир резултати истраживања које је спровела Светска здравствена организација као и чињеница да је министарка заштите околине региона града Брисела Селин Фремо обуставила постављање 5Г мреже на подручју овог регион док се не докаже утицај на људско здравље и околину.

Такође, узете су у обзир и Резолуције Европског парламента (Здравствени проблеми повезани с електромагнетским пољима и Европски акциони план за здравље и околину), као и Резолуција Савета Европе – Потенцијалне опасности електромагнетских поља и њихов утјицај на околину.

Novosti online

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Научници: „Цурење 5Г“ мреже поништава временску прогнозу, последица може бити – изненадни торнадо

5 (5) „Цурење 5Г“ мреже може довести до погрешних временских прогноза што би могло довести …

Чудо у Дубровнику – српске фреске се појавиле испод креча у римокатоличком самостану Мале браће

5 (5) Хрвати их већ 10 година упорно прекривају, али узалуд! ОПЕТ ИЗБИЈУ НА ПОВРШИНУ! …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend