„Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и Андреј Вучић у крими вези са компанијом Галенс“

4.7
(13)

Председник новосадског одбора Народне странке Борислав Новаковић оптужио је данас градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и Андреја Вучића, брата председника Србије, за „криминалну везу“ са компанијом Галенс и за урбанистичко уништавање Новог Сада, као и за то да под сваку цену желе да „прогурају“ пројекат „Нови Сад на води“.

– Та криминална веза већ је оставила погубне и непоправљиве последице на урбани изглед Новог Сада. Уколико уређење дунавске обале на потезу Рибарског острва, Бродоградилишта, Шодроша и Kаменичке аде определи криминални интерес компаније Галенс, Нови Сад се трајно и неповратно одриче свог најважнијег ресурса – чињенице да је један од најзначајнијих подунавских градова – саопштио је Новаковић.

Позвао је грађане Новог Сада да прате потезе градских власти и да се побуне када се фаворизује приватни, а нарушава јавни интерес.

Он је као „наставак скандала“ око пројекта „Нови Сад на води“ оценио најаву градоначелника Вучевића да се у вези са тим пројектом Град обратиио Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и Министарству пољопривреде и водопривреде, како би „добили и њихово мишљење, уместо да седе скрштених руку“.

Борислав Новаковић: Тужио ме је Андреј Вучић

„Људи се из страха повлаче пред криминалом браће Вучић

– Инсистирање Милоша Вучевића да компанија Галенс гради комплексе у кориту Дунава до те мере представља преседан, да је актуелни градоначелник спреман да у овом случају прекрши закон и игнорише мишљење струке, само ради постизања заједничког интереса са својим партнерима – оценио је Новаковић.

Додао је да је за издавање водних услова искључиво надлежно Јавно водопривредно предузеће „Воде Војводине“, док мишљење ресорних министарстава „није и не може бити обавезујуће“.
– Такође ‘Воде Војводине’ су одлуку о неиздавању водних услова донеле на основу мишљења Института ‘Јарослав Черни’, који је јасно и недвосмислено указао да предлог Генералног урбанистичког плана не може бити усвојен начином на који то предвиђа Град и Јавно предузеће Урбанизам – навео је Новаковић.

Према његовим речима, да би се стекли формално-правни услови да Милош Вучевић и Галенс добију дозволу да граде у кориту Дунава неопходно би било да се измене Закон о водама, Просторни план Републике Србије, Просторни план подручја посебне намене међудржавног водног пута Е 80.

– Најзад, било би неопходно доказати хидролошком студијом да Нови Сад и околни делови града нису безбедносно угрожени од великих вода услед промене линије насипа, а идеја би морала да наиђе и на позитивно тумачење других подунавских земаља, које такође могу бити угрожене великим водама – казао је Новаковић.

Оценио је да „више него јасно“ да се ниједан од тих услова не може испунити и додао да је „очигледно“ да је Вучевић „спреман на све“, само да издејствује дозволу за своје најлојалније грађевинске партнере – компанију Галенс, „па макар то директно угрозило животе Новосађана“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Помоћница министра Бранислава Недимовића, ухапшена због примања мита од 24.000 евра и намештања јавне набавке

5 (3) Дарија Јањић Нишавић, помоћница министра Бранислава Недимовића, ухапшена је због примања мита у …

Државни секретар МУП-а Милосав Миличковић као сведок одбране у афери планатаже марихиане Јовањица

5 (2) Адвокатица Предрага Колувије, оптуженог за узгајање 1,6 тона марихуане, данас је на суђењу …

Један коментар

  1. Питам се од кога су, браћа по матери, наследили тај криминални ген?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend