Илић: Кривична пријава против Зоране Михајловић

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да је, са правним тимом странке, поднео кривичну пријаву против министарке грађевинарства, саобраћаја и инфрастркуре Зоране Михајловић.
Илић је објаснио да је пријава поднета због сумње да је Михајловић од децембра 2016. године до данас као службено лице свесно пропустила да пријави кривично дело злоупотребе службеног положаја директора јавног предузећа „Коридори“ Дмитра Ђуровића.

Ђуровић је, према наводима Илића, злоупотребио своју функцију приликом изградње четврте деонице на аутопуту Е80 Ниш – Димитровград, приликом плаћања без основа извођачу „Актор“ из Грчке.

Према извештају радне групе Министарства о пословању Коридора Србије, који је Илић представио јавности, држави је нанета штета у износу од око 24 милиона евра плаћањем дуплих аванса.

„Због тога што су у послове са изградњом путева умешани чланови породица многих функционера, само на изградњи путева Србија је оштећена за више 400 милиона евра“, изјавио је Илић.

Он је истакао да ће кривична пријава бити прослеђена тужилаштву, шефовима посланичких група, председнику Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и медијима.

„Ово је само једна у низу кривичних пријава, а ускоро ћемо поднети и друге, за које такође поседујемо потребну документацију“, најавио је Илић.

ФоНет

Актуелно

Друмски разбојници на Kоридору 10

Брже и боље су Мрњавчевићи изградили Скадар на Бојани, него што ће Вучићи Kоридор 10 …

Цео живот у пепелу због Вучићевих мафијаша

„Нећу престати да пишем о мафији, па макар ме убили“, каже Милан Јовановић коме су …

Један коментар

  1. ovu bosancicu i njenog visokog zemljaka savetnika valja prijaviti najblizoj ludnici da ih povataju i ludacke kosulje daju, za prenosenje planina a lopovluk to je ovde ko dobar dan, to se vise i ne kaznjava. — narod bez posla i leba a oni doveli grke a oni nista ne razumeju pa umesto da rade fakture ispostavljaju. — daj Boze da naprave i obican put bez asfalta. — daj budali vlast i sedi i kukaj jer s kim si nakav si.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons