fbpx
Насловна / Србија / Економија / Индустријска производња у фебруару мања него 2018. године

Индустријска производња у фебруару мања него 2018. године

Индустријска производња у Србији у фебруару 2019. већа је за 2,4 одсто него у фебруару 2018. године, а у односу на просек 2018. године мања је за 7,4 одсто, саопштио је данас Републички завод за статистику.

Индустријска производња у периоду јануар – фебруар 2019. године, у поређењу са истим периодом 2018. мања је за 1,4 одсто.

У односу на фебруар прошле године, прерађивачка индустрија бележи раст од 3,8 одсто, док снабдевање електричном енергијом, гасом, паром и климатизација бележи пад од 1,3 одсто, као и рударство – пад од 1,4 одсто.

Резултати за јануар и фебруар ове године у поређењу са истим периодом 2018. говоре говоре да су снабдевање електричном енергијом, гасом, паром и климатизација у паду од 5,7 одсто, а рударство за 6,5 одсто.

Индустријска производња у фебруару 2019. у односу на исти месец претходне године, показује раст у производњи енергије (6,1 одсто), производа за широку потрошњу (4,2 одсто), капиталних производа (3,4 одсто), и нетрајних производа за широку потрошњу (2 одсто).

У саопштењу се наводи да је највећи утицај на раст индустријске производње у фебруару 2019. године, у односу на исти фебруар 2018. имале су: производња деривата нафте, прехрамбених производа, машина и опреме, производа од неметалних минерала и производња производа од гуме и пластике.

Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Читава индустрија у Србији зависи од неколико фирми

Цела српска индустрија може да стане у две – три компаније. Позитивни трендови раста индустријске …

Економске мере Владе смањиће раст индустрије производње

Иван Николић, који је сарадник Економског института казао је у интервјуу за нови број Магазина …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *