Иницијатива испред Министарства позвала премијерку: До четвртка разрешите Малог

Иницијатива испред Министарства позвала премијерку: До четвртка разрешите Малог

У току је протест Иницијативе “Не давимо Београд” испред Министарства финансија, са ког је поручено да је министар финансија Синиша Мали добио од грађана “црвени картон”. Позвали су премијерку Ану Брнабић да до четвртка, 28. новембра, када је следећа седница Владе, Синиша Мали буде разрешен, а грађане су позвали да се поново окупе у четвртак.

Подсетимо, Иницијатива “Не давимо Београд” затражила је хитну смену министра финансија Синише Малог након након одлуке Одбора за професионалну етику БУ о његовом докторском раду.

На почетку протеста Радомир Лазовић је у име Иницијативе упутио честитке и захвалност Универзитету у Београду, академској заједници, студентима и грађанима на победи, додајући: “Заједно смо извојевали ову победу”.

Навео је да, ипак, нису дошли испред Министарства због плагијата Синише Малог, иако би то, како наводи, било довољно за његову смену. “Овај човек можда није доктор у академском смислу, али је врсни експерт за отимачину добара, за намештање тендера, за избегавање плаћања пореза… За извлачење користи за себе из наше већ дубоко осиромашене земље”, рекао је Лазовић.

Он је додао да је Мали показао “насилничко и силеџијско лице”, и то својом улогом у спровођењу пројекта Београда на води, у рушењу Херцеговачке, али – како је додао и оно друго, које је показала његова бивша жена. Додао је да се тога треба сетити данас кад је дан борбе против насиља над женама.

“Он је напредовао до највиших државних функција упркос бројним аферама. Он је прави прави професионалац ком није битан тим за који игра – да ли је голгетер приватизације и претходних власти или је десно крило отимачине режима Александра Вучића. Али, Синиша, дошао је крај ове утакмице. Једини судија који се данас пита су грађани ове земље, а они су за тебе спремили за тебе спремили, једнако за твоју корумпирану елиту, а то је црвени картон. Грађани кажу – Синиша, одлази”, рекао је Лазовић.

Окупљени са собом носе црвене картоне и вичу “одлази”. “Време је да напустиш терен и да одговараш за оно што си радио”, рекао је Лазовић. Затражили су да премијерка у четвртак разреши министра дужности, позивајући људе да се окупе тада. “Јер ово није стање у ком желимо да живимо, да плагијатори, преваранти, лопови буду на власти”, рекао је Лазовић.

Позвао је грађанима да им се придруже. “Пробудите се, хајде да се заједно боримо, ово су наши градови, ово су наше инситуције, наше реке, наши паркови, наша држава…”

Иначе, Активисти иницијативе Не давимо Београд блокирали су јутрос улаз у Министарство финансија ланцима које су ставили на врата, како би, како су саопштили, спречили улазак министра Синише Малог у ту зграду. Улаз је убрзо деблокиран, односно ланци су исечени, али није примећено да је Синиша Мали дошао на посао, потврдио је за ФоНет активиста Иницијативе Добрица Веселиновић.

Н1 Београд

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Нарко-мафија инфлитрирана у државни врх врло плански тежи уништавање државе

Нарко-мафија инфлитрирана у државни врх врло плански тежи уништавање државе

У Србији, за разлику од Аустрије, нико не сноси одговорност због афера и скандала, и …

Погледајте бесни возни парк политичког крила нарко-мафије у Србији! (видео)

Погледајте бесни возни парк политичког крила нарко-мафије у Србији! (видео)

Минуле суботе одржано је Председништво Српске напредне странке. Функционери владајуће партије скупили су се у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *