ИНТЕРВЈУ: Зоран Божиновски – Ово су највећи мафијашки картели на Балкану, имају милијарде! (видео)

Гост Славија инфо тв био је Зоран Божиновски новинар који је протеран из Србије у току изборне кампање 2016 године. Екслузивно за Славија инфо Божиновски је открио да Безбедносно информативна агенција чува Драгана Бераевског у Kрунској 22 на Врачару. За нашу јавност недовољно познат а реч о лицу коју своју слободу плаћа појединцима из Србије јер је на потерници Македоније. Божинвски се дуги низ година бавио Станком Суботићем Цанетом за кога тврди да је заједно са генералима ЈНА а преко фирме Македонија Табак шверцовао огромне количине копије цигарета светских бредова. У томе му је активно помагао извесни Станко Пешић из Kрушевца.

Божиновски је имао у поседу књиге црног књиговдства али му је то отето у Црној Гори. Један од људи са којима је на ту тему имао разговор у Црној Гори и то у кући Станка Суботића Цанета био је и Владимир Беба Поповић саветник Мила Ђукановића и Александра Вучића. Занимљиво је и то да је Станко Суботић Цане тад био у Црној Гори и поред међународне потернице Интерпола. Kасније је са променом власти у Србији Станко Суботић Цане средио са новим властима да му дело за које је био у бекству застари и данас је он за јавност угледан бизнисмен. Божиновски додаје да је само на основу података које он има Цане још 2012 године имао у поседу имовину вредну више од милијарду и пет стотина милиона евра. Највећи део те имовине успео је да стекне преко генерала Kонтраобавештајне службе.

Име које је посебно истакао је генерал Недељко Бошковић. Зоран поседује доказе за 187 авиона који су из Македоније отишли за Црну Гору на аеородром Голубовце натоварени цигаретама а истовремено хеликоптерима су паре ишле за Македонију. Хеликоптери су били од МУПа Црне Горе који су носили паре за Македонију. Паре су онда одлазиле у Kредитну, касније Алфа банку. Занимљив шверц којим се још Зоран бавио је и шверц лекова из Сирије док је тамо беснео рат. Македонија је договорила реекспорт са Турском и тада су ти лекови препаковани долазили у Македонију. Највећи увозник и дистрибутер био је Благој Механџиски познатији по својим апотекама Зегин. Од тих пара он је у Србији отворио 60 апотека али те лекове на територији Србије није продавао.

Благој је био један од највећих финансијера СНС кампање. По доласку у Србију преузео је простор и послове тајкуна Мирослава Богићевића између осталих и Фармаком. Божиновски тврди и да је зато привођен од стране БИА јер је о томе тада писао. Чак су га припадници БИА из Новог Сада псовали и вређали због тога вероватно у покушају да заштите тајкуне и њихов капитал. Тад су му и обећали екстрадицију коју су касније и спровели. Упад у Цобрање (скупштина Македоније) организовао је Никола Груевски како би задржао власт а додатно се скандал искомпликовао кад је између осталих у Собрање усао бивши директор БИА Горан Живаљевић.

Груевски је успео да побегне у гепеку аутомобила преко Дебреца из земље. Зоран је ексклузивно открио и ко је прави власник фирме Цомтраде за кога се дуго мислило да је Веселин Јевросимовићвласник портала Телеграф.рс и колумниста новина Информер. Заправо прави власник је Македонац а бомба бачена у двориште Веселина Јевросимовића била је само опомена. Извршилац задатка био је опреативац из Скопља. Божиновски је напоменуо да је афера Рекет у Србији позната по Бокију 13 тек на почетку и да ће ту тек доћи до бурног расплета. Све везано за рушење Вучића из Македоније мисли да зна његов кум естрадни менаџер Зоран Башановић.

Иначе Зоран Башановић је човек који је Вучића упознао са најновијом његовом женом и одраније је познат српској јавности једно време био је и власник телевизије Наса ТВ а сад вази за човек блиског опозицији. Други човек који је такође добро информисан о свему је бивши директор ЕПС касније саветник Зорана Заева Александар Обрадовић. Зоран Божиновски тврди и да афера Јовањица тек треба да се отвори и да Јовањица вуче корене из Македоније. Препоручујем свима ову занимљиву емисију.

Slavija info TV

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић жели да папа посети Србију, Порфирије унапредио односе са Римокаличком црквом

Вучић жели да папа посети Србију, Порфирије унапредио односе са Римокаличком црквом

Амбасадор Србије у Ватикану Сима Аврамовић изјавио је да су односи Србије и Свете Столице …

Опозициона ВМРО ДПМНЕ прогласила победу у више од 20 општина

Опозициона ВМРО ДПМНЕ прогласила победу у више од 20 општина

Лидер опозиционе ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски изјавио је касно вечерас да је та партија на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *