„Инвеститор Београда на води продаје имовину јер нема новца да заврши посао“

0
(0)

Консултант за стране инвестиције Махмут Бушатлија рекао је да вест да председник компаније Емар (Емаар) из Дубаија Мохамед Алабар, који је суинвеститор са државом Србијом у пројекат Београд на води, продаје имовину у вредности 1,4 милијарди долара у јеку пада цена некретнина говори да има великих проблема у финансирању његових пројеката и да би и то београдско насеље могло добити новог власника.

Фајнаншел тајмс пренео је вест да компанија Емар продаје хотеле, модерне школе и клинике у настојању да сакупи средства, продајом имовине која није основна, али у тренутку када су у Дубаију пале цене некретнина.

“Алабар је финансијер великих пројекта, али туђим парама, тако што њихове власнике, вуче за рукав и убеђује да уложе новац у то што им нуди. Он је познат као манипулатор који мува туђим парама и вероватно се преинвестирао, па му недостају средства за друге обавезе”, рекао је Бушатлија.

Додао је да је Алабар познат и по томе што планира да направи нови Каиро што би коштало од 60 до 80 милијарди долара и да је омиљен и у Црној Гори где често борави.

Цела Америка, како је рекао Бушатлија, пола годишњег профита остварује, не градњом и производњом неке робе, већ манипулацијама на секундарном финансијском тржишту, а “тако функционише и Алабар”.

“Трамп (амерички предсдник Доналд) је почео да открива да Америка има дефицит у робној размени са свим развијеним земљама, а то потврђује да је у размени са Кином увео царине на производе високе технологије, а Кина је могла једино на соју и виски, а Европа је укључила и моторе”, рекао је Бушатлија.

Истакао је да, ако се Алабар преинвестирао, мора направити приоритете у отуђењу имовине, па би и Београд на води могао да понуди на продају јер му тај пројекат, иако вредан око 3,5 милијарди евра, сигурно неће доносити висок профит јер ће га, не без разлога финансирати 30 година, са само по око 100 милиона евра годишње.

“Када Арапи очекују висок профит и када им је важан неки пројекат они га реализују за две године”, рекао је Бушатлија.

 

Додао је да би структура инвестиције у Београд на води, као заједничког пројекта државе Србије и Алабара морала бити јавна, али да то не поштује ни држава Србија, а код Арапа је, као је рекао, то уобичајено јер улажу своје паре.

Бушатлија је оценио да је Београд на води “Кула у облацима” која гледа с једне стране на реку, а с друге у фавеле које не могу да се сруше јер су раније легализоване.

“Србија је једина земља у свету која је због Београда на води затворила железничку станицу у центру града и тако руинирала и саму локацију”, рекао је Бушатлија.

(извор: аутономија.инфо)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Дејан Анђус о изнуди тешкој 30.000 евра: Наместио ме мој пријатељ Александар Вучић

5 (4) Суђење телевизијском водитељу Дејану Анђусу, који се терети да је од бизнисмена Милојице …

КОМЕ ЈЕ ПОТРЕБАН „МИНИ ШЕНГЕН“ или хоће ли српска сиротиња одлазити на печалбу у Албанију?

5 (5) Готово једна трећина људи у Србији живи са просечним приходом до 30.000 динара. …

Један коментар

  1. mater li im ker zlocinacku, dotumarali su sa sto dinara, zaudarajuci ko sugavi psi, i osnovali firmu a sad prodaju imovinu za milijarde. – picousti muckaros i razbojnici bin bas ga zajeba izvlace drzavi novac, peru zaradjen na kriminalu al kad jednom pukne i Gadafijev kraj bice obicna zurka,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend