Истрагу о пореклу имовине почети од породица премијера Вучића и председника Николића!

0
(0)

БЕОГРАД – Србији је потребан добар Закон о пореклу имовине који мора да има све неопходне услове за ефикасну и потпуну примену, а Министарство правде ставиће своје ресурсе на распологање за израду таквог закона, изјавио је данас министар правде Никола Селаковић.

Селаковић је рекао да се управо спровођењем Стратегије истрага финансијског криминала, којим се реформише рад јавног тужилаштва, стварају основни предуслови за доношење таквог закона. Међутим, наводи, упоредо са тим неопходно је јачати Пореску управу, Управу царине, Управу за спречавање прања новца, јер су управо то кључни органи за проналажење чињеница и података, како за кривични поступак, тако и за утврђивање порекла имовине.

„Оваквим приступом, отвара се могућност разматрања и увођења грађанског одузимања имовине чије порекло власник не може да докаже”, рекао је Селаковић и додао да Министарство правде чврсто подржава идеју премијера Александра Вучића за доношење Закона о пореклу имовине.

Премијер Вучић недавно је најавио да ће до краја септембра у Скупштину бити предат предлог Закона о пореклу имовине, а нацрт би требало да буде готов већ у првој половини тог месеца.

Вучић је рекао да сви морају да буду правилно опорезовани у складу са оном што имају и да ће богаташи морати да објасне одакле им иметак, уколико њихова пријављена примања за опорезивање нису у складу са имовином.

„Не може неко ко има пријављену плату од 50.000 до 70.000 динара, да буде велики газда који има два поршеа, или два велика мерцедеса и 17 кућа и станова. То за плату до 80.000 динара не може, па ће те морати да објасните како сте то стекли”, казао је Вучић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Дејан Анђус о изнуди тешкој 30.000 евра: Наместио ме мој пријатељ Александар Вучић

5 (4) Суђење телевизијском водитељу Дејану Анђусу, који се терети да је од бизнисмена Милојице …

КОМЕ ЈЕ ПОТРЕБАН „МИНИ ШЕНГЕН“ или хоће ли српска сиротиња одлазити на печалбу у Албанију?

5 (5) Готово једна трећина људи у Србији живи са просечним приходом до 30.000 динара. …

4 Коментара

  1. a ko će njima i svima njima pa kad im je sve od babe ostavstina ovo je komedija toliki milioni u 20 godina

  2. Počni od sebe siptarska nakazo!!!!
    Da vidimo šta si ti skupio dok si druge slao u smrt!
    Da vidimo šta si stekao i od kad si shvatio da više nisi ono što si bio!
    Da vidimo imaš li hrabrosti o kojoj stalno pričaš!

  3. Svi koji su glasali za ovaj ološ, lopove i bagru – na žalost mi ne mogu biti ni neprijatelji. Takvi ljudi su jednostavno isuviše glupi da bi ih video…. GADE MI SE OVA DVOJICA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend