Ивицу чека Марица: Да ли је ово нови председник Демократске странке са којим ће Вучић после избора да прави нову владу?

Ивицу чека Марица: Да ли је ово нови председник Демократске странке са којим ће Вучић после избора да прави нову владу?

Потпредседник Демократске странке честитао је Вучићу на расветљавању злочина и хапшењу убица Славка Ћурувије

Потпредседник Демократске странке Миодраг Ракић изјавио је да хапшење двојице осумњичених за убиство новинара Славка Ћурувије показује да српско друштво постаје спремно да се суочи с тамним странама своје прошлости.

Претње и притисци

Он сматра да је највећи проблем у разрешењу убиства Славка Ћурувије био проток времена и различите претње и притисци да се нађе адекватан сведок који ће бити спреман да исказом датим на суду посведочи и поткрепи прикупљене доказе.

– Због различитих претњи и притисака сведоци су одбијали да сарађују са истражним тимовима. Честитам, ово је велика ствар за државу. Сведок ће омогућити да се сва сазнања претворе у правоснажну пресуду – каже Ракић за Курир и додаје:

– Иначе, у некадашњем Ресору државне безбедности постојале су две групе људи који су се бавили такозваним прљавим пословима, заправо злочинима. Једна је окупљена око ЈСО. Због атентата на премијера Зорана Ђинђића њено деловање је делимично изашло на светлост дана. Друга група, која је до сада била ван медијске пажње, била је ангажована на убиству Славка Ћурувије, и све време се трудила да остане ван домашаја правосудних органа и јавности. Због тога ме не изненађује чињеница да припадници једне групе имају штошта да кажу о припадницима друге – закључује Ракић.

Признање

Поводом хапшења бивших припадника Државне безбедности Ратка Ромића и Милана Радоњића, Ракић, некадашњи секретар Савета за националну безбедност, рекао је да сада предстоји сложен и одговоран процес утврђивања конкретне одговорности, а то значи утемељивање правде на чињеницама и доказима.

– Ако је неко радио прљаве послове штитећи се државом као параваном, увек је прави тренутак да се то и покаже грађанима – рекао је Ракић, који је одао признање Бироу за координацију служби безбедности и Комисији за истрагу убиства новинара.

(Б. Б.)

Курир

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић хоће да се обеси (видео)

Вучић хоће да се обеси (видео)

Сврха овог видеа није омаловажавање нити вређање било кога, већ искључиво хумор и забава:) Запратите …

Држите се бандо лоповска што даље од "наменске" да и вас не би вадили из Дунава!

Држите се бандо лоповска што даље од “наменске” да и вас не би вадили из Дунава!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија није заинтересована за продају фабрике наменске индустрије …

2 Коментара

  1. Да није смешно било би жалосно!!!!М.Ракић подржава Министра информисања А.Вучића који је на тој функцији био у време убиства тог истог Ћурувије!!!Што Бранка Прпа/Ћурувијина ЉУБАВНИЦА а не супруга-јер се он до смрти није развео од законите жене скојом је имао и кћерку! не каже где се “деде” торба са 400.000е$ коју је Ћурувија носио са собом јер их је тај дан добио!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *