fbpx

Изгледа да обнова трга у центру града може и овако: У Будимпешти 1.500 квадрата зеленила, фонтана и 54 стабла

5
(7)

У мају прошле године започета је обнова трга у Будимпешти испод којег се простире гаража на три нивоа под земљом са 525 паркинг места, потом местима предвиђеним за паркирање бицикала и пуњачима батерија за електричне аутомобиле. У гаражи се налази и перионица аутомобила, а кров гараже покривен је са 2,5 метра дебелим слојем земље како би се омогућили оптимални услови за биљке и стабла.

У другој фази пројекта читав трг је обновљен на површини од 9.800 квадратних метара. Поред асфалтираних делова, обновљени су и околни делови споменика, а на северном делу позелењени делови украшени су дрветом живота. Херенди дрво високо 2,8 метра смештено је у удубљење, а његови плодови осветљени су изнутра.

Овај трг није фасцинантан само због својих димензија и технологије којом је опскрбљен, већ и декорацијом у Ротшилд маниру, а на јужном делу трга смештена је реплика познате 130 година старе фонтане у неоренесансном стилу изграђена од Жолнаи пирогранит керамике отпорне на све временске услове.

Променаде воде до Херенди дрвета и фонтане који су окружени оригиналним и јединственим бетонским блоковима. На тргу се такође налазе фонтане са пијаћом водом, а три травнате површине заједно заузимају више од 1.500 квадратних метара на којима је посађено 54 стабала.

Недељник.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Русија обновила дрвену царску палату првог Романова која је – једно од светских чуда

0 (0) * Због слободне композиције којом је изграђена, засебних кула различитих висина и кровова у …

Нови Сад: Фирма са ЈЕДНИМ ЗАПОСЛЕНИМ зарадила МИЛИОНЕ у пословима са јавним предузећима!

0 (0) Градско зеленило из Новог Сада ангажовало подизвођача са једним запосленим за послове које …

2 Коментара

  1. ПерунГромовник

    Onom vesiću se tako treba najebati majke da ga ni rodjena majka ne bi prepoznala, majke mu ga lopovske u usta nabijem!

  2. Da ali taj trg u Budimpešti su projektovale pejzažne arhitekte, kojima je to i struka, a ne građevinske arhitekte koji projektuju zgrade i mostove, a u trgove, drveće i zelene površine se razumeju ko Marica u kriv qu… Zakonski treba definisati ko šta projektuje i vrši izvođački nadzor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *