Јавни дуг Србије 15,47 милијарди евра

Јавни дуг Србије 15,47 милијарди евра

Министарство финансија саопштило је у уторак да је јавни дуг Србије у августу достигао 15,47 милијарди евра. Од почетка године држава задужена додатних милијарду евра

Јавни дуг Србије на крају августа био је 15,47 милијарди евра, што значи да је од почетка године повећан за око милијарду евра, саопштило је данас Министарство финансија.

Укупне директне обавезе Србије на крају августа износиле су око 13,06 милијарди евра, при чему је унутрашњи дуг био око 5,62 милијарди евра, а спољни дуг 7,44 милијарди.

Укупне индиректне обавезе на крају августа биле су 2,41 милијарди евра, објављено је на сајту министарства.

Према подацима Фискалног савета од половине септембра, тренутни ниво јавног дуга Србије је 56,5 одсто БДП-а, а до краја године ће достићи, или можда чак и престићи, 60 одсто БДП-а.

На крају прошле године јавни дуг је био 14,47 милијарди евра. То је, према званичним подацима министарства, износило 45,1 одсто БДП-а.

Јавни дуг је на крају 2010. био 12,16 милијарди евра, што је било 42,9 одсто БДП-а.

На крају 2009. године јавни дуг био је 9,85 милијарди евра, односно 34,8 одсто БДП-а, а на крају 2008. године јавни дуг Србије износио је 8,78 милијарди евра, што је било 29,2 одсто БДП-а.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Jавни дуг је током власти СНС повећан са 15 на 30 милијарди евра, од следеће године стижу велике рате за кредите које држава неће моћи да плати

Jавни дуг је током власти СНС повећан са 15 на 30 милијарди евра, од следеће године стижу велике рате за кредите које држава неће моћи да плати

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић оценио је у саопштењу да је нејасно под којим …

БЕЗ ЦЕНЗУРЕ Србија у кредитима - Слободан Kомазец, Бранко Драгаш и Драган Радовић (видео)

БЕЗ ЦЕНЗУРЕ Србија у кредитима – Слободан Kомазец, Бранко Драгаш и Драган Радовић (видео)

У најновијем издању емисије “Без цензуре” гости су били професор Слободан Kомазец, економиста Бранко Драгаш …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *